ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητο ιστολόγιο, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

Νυχτερινή άρση του ασύλου: Μοτοσικλετιστές της «Ομάδας Δ» πραγματοποίησαν επέμβαση, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Φθορές και επεισόδια σε πάρτι και απειλές για τη ζωή του ανέφερε ένας φύλακας στον πρύτανη του ΕΜΠ, ο οποίος τηλεφώνησε ξημερώματα Κυριακής στον εισαγγελέα.

Την είσοδο αστυνομικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, μόλις πληροφορήθηκε ότι εξωπανεπιστημιακοί προκαλούσαν φθορές σε κτίριο όπου διεξαγόταν φοιτητικό πάρτι, ζήτησε τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Περίπου στις 2.30 το πρωί, ένας από τους φύλακες της Πολυτεχνειούπολης επικοινώνησε με τον κ. Μουτζούρη και τον ενημέρωσε ότι σε κτίριο των Χημικών Μηχανικών, όπου ήταν σε εξέλιξη φοιτητικό πάρτι, εξωπανεπιστημιακοί πραγματοποιούσαν φθορές και προκαλούσαν επεισόδια. Μάλιστα, ο φύλακας είπε στον πρύτανη ότι τα εν λόγω άτομα απείλησαν τη ζωή του.

Συνεννόηση

Ο κ. Μουτζούρης, ύστερα από συνεννόηση με τους αντιπρυτάνεις, απευθύνθηκε αμέσως στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγο αργότερα, μοτοσικλετιστές της «Ομάδας Δ» μπήκαν στην Πολυτεχνειούπολη, αλλά όχι στο κτίριο του πάρτι, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερη ένταση, και προχώρησαν σε 30 προσαγωγές.

Τελικά, ύστερα από ελέγχους που έγιναν, και τα 30 άτομα αφέθησαν ελεύθερα το πρωί της Κυριακής, αφού δεν προέκυψε κάτι ενοχοποιητικό εις βάρος τους. Επισημαίνεται ότι από τους προσαχθέντες κανένας δεν ήταν φοιτητής. Οπως έγινε γνωστό, τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια ήταν πάνω από δέκα, ενώ, τελικά, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο της σχολής Χημικών Μηχανικών ήταν περιορισμένες. Δεν εισέβαλαν στο κτίριο του πάρτι, προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη ένταση

Τεταμένο κλίμα

Το κλίμα πάντως ήταν ιδιαίτερα τεταμένο τις τελευταίες ημέρες, καθώς την Πέμπτη άτομα που δεν είχαν σχέση με τη φοιτητική κοινότητα έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ την Παρασκευή έκαψαν ένα τζιπ φοιτητή. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για την πρώτη άρση του πανεπιστημιακού ασύλου μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε φαινόμενα βίας εντός των πανεπιστημίων.

Ο κ. Μουτζούρης, από την πλευρά του, δήλωσε πως «έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι σεβόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά δεν δεχόμαστε φθορές και επεισόδια». Πάντως, αυτό που φαίνεται ότι συνέβαλε περισσότερο στο να ειδοποιήσουν οι πρυτανικές αρχές τον εισαγγελέα, ήταν οι απειλές που δέχθηκε ο φύλακας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης

Σύλληψη 21χρονου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Θάλεια Δραγώνα: Στερείται βασικού τίτλου σπουδών, βεβαιώνει το ΔΙΚΑΤΣΑ!

Θάλεια Δραγώνα: Το εθνοκεντρικό σχολείο, είναι σχολείο απομονωτισμού….

Τι φοβούνται οι πρυτάνεις και δεν καταργούν το άσυλο;

Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!

Ποιος δεν φοβάται τους Δεκέμβρηδες;

Τα “πειραματόζωα” … επαναστατούν – Κοινωνική έκρηξη προ των πυλών

Η ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

ΕΛΛΑΣ

Share

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 110 other followers