Τα γεράκια της Άγκυρας παίρνουν στα χέρια τους το Κυπριακό

Προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία προβλέπει Τούρκος αρθρογράφος, εάν αποτύχουν οι απευθείας συνομιλίες.

Ο Σενγκίζ Ακτάρ, σε ανάλυσή του στην Τουρκική εφημερίδα «Βατάν», εκτιμά ότι οι ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα θα οδηγήσουν την Κύπρο και την Τουρκία σε «μεγάλες περιπέτειες».

Η διαδικασία των συνομιλιών, η οποία οδεύει σε καλό δρόμο, όπως υποστηρίζει, έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τα γεράκια της Άγκυρας, ώστε θέλουν να «σβήσουν» το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του Ταλάτ και αναμφισβήτητος νικητής θα είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς, το κόμμα Εθνικής Ενότητας.

«Μια κυβέρνηση υπό το κόμμα Εθνικής Ενότητας, η οποία θα βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της Άγκυρας, θα είναι παράλογο να υποστηρίζει τον Ταλάτ. Κατά συνέπεια οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν με τη βοήθεια της Τουρκίας, ενώ, παράλληλα, θα επηρεαστούν αρνητικά και οι συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται.

Ο Τούρκος αρθρογράφος σημειώνει ότι το ψευδοκράτος έχει καταστεί για την Τουρκία βάρος, το οποίο σήμερα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έγινε βαρύτερο.

«Τελικά, αυτό το οποίο πραγματοποιείται είναι η προσάρτηση της Τ.Δ.Β.Κ. από την Τουρκία, με την πλήρη έννοια του όρου και η υποταγή της στο στρατό και στη θρησκεία της Τουρκίας. Διότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ούτε αρκούντως εθνικιστές, αλλά ούτε και αρκούντως πιστοί μουσουλμάνοι, αλλά άθεοι και εξευρωπαϊσμένοι Τούρκοι και δεν πρόκειται να αλλάξουν, για αυτό χρησιμοποιούνται εναντίον τους διάφορα μέσα από την Τουρκία», αναφέρει ο Ακτάρ.

Και καταλήγει: «Σήμερα πολλοί Τούρκοι πιστεύουν σοβαρά ότι η Τ.Δ.Β.Κ. μπορεί να αναγνωριστεί από τον κόσμο. Τα ίδια πιστεύουν και ο στρατός και το κατεστημένο στην Τουρκία. Όμως η υπάρχουσα πορεία δεν σηματοδοτεί κατεύθυνση προς αναγνώριση, αλλά προς προσάρτηση».

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.