Αν ζούσε ο Μεταξάς….

Η αντιπαράθεση των δύο εποχών, των δύο Ελλάδων, δίνει το μέγεθος της επιτυχίας του καθεστώτος Μεταξά.

Ας κοιτάξουμε την οργάνωση της πολιτείας σήμερα. Σύγχυση, αποπροσανατολισμός, χαμηλό έως ανύπαρκτο φρόνημα, αλλά προ πάντων κράτος πλαδαρό, γραφειοκρατικό κι ανταγωνιστικό των πολιτών.

Η οικονομία σε κατάσταση πτώχευσης, με φοροδιαφυγές, λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος, αναξιοποίητους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, σκάνδαλα πρώτου μεγέθους με πρωταγωνιστές πολιτικούς και ρασοφόρους.

Η κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, ναρκωτικά, πορνεία, βία, ορδές λαθρομεταναστατών, που τινάζουν τον δείκτη της εγκληματικότητας στα ύψη κι έχουν μετατρέψει σε άβατο εγκληματιών ολόκληρη την Ελλάδα. Η Μέση Παιδεία παράγει αγράμματους, πλαδαρούς ωχαδελφιστές νέους, χωρίς ιδανικά, με μοναδικό όνειρο μια θέση ομήρου στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, επιστήμονες που προστίθενται στις στρατιές των ανέργων! Φυσικά λόγω του Πανεπιστημιακού ασύλου διατηρούνται και αναπαράγονται οι γνωστοί – άγνωστοι κουλτουροπροοδευτικάριοι, κουκουλοφόροι, που εν ονόματι της κρατικής αδιαφορίας, καίνε, ληστεύουν, λεηλατούν, ρημάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών ανενόχλητοι.Η εργασία, που η εξασφάλισή της στον κάθε Έλληνα πολίτη, που θέλει να εργασθεί, είναι υποχρέωση του κράτους, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης του υπερσυνδικαλισμού, που οδήγησε στην μεγάλη αύξηση της ανεργίας και καλλιέργησε το μίσος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια.Η εκκλησία είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης! Οι μεγαλοσχήμονες ρασοφόροι φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, ληστεύοντας στην κυριολεξία τον λαό με την ανοχή και την υποστήριξη του κράτους. Βλέποντας κανείς την πολιτική σήψη, την διαφθορά και τα σκάνδαλα, αναλογίζεται το 1940, την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και τον πιάνει ίλιγγος!

Αν όμως ζούσε ο Μεταξάς……….

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αν ζούσε ο Μεταξάς….

  1. Ο/Η ellas λέει:

    Σχόλια μόνον με ελληνική γραφή.

  2. Ο/Η Δημ. Πατριανάκος λέει:

    Το τόλμημα της σύγκίρσεως δύο μακρινών εποχών εμπεριέχει τον κίνδυνο της απατηλής εξαγωγής συμπερασμάτων. Αν εξετάσουμε εγγύτερα την μία εποχή και την άλλη ως ιστορικές τομές και προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα σίγουρα θα έχουμε ωφέλος και διδάγματα. Αλλά η εφαρμογή κανόνων και τακτικών μιάς περασμένης εποχής στην σημερινή είναι στην πράξη ανεφάρμοστη και αν παρά ταύτα αγνοήσουμε το κοσμικό περιβάλλον και επιβάλλουμε δυναμικά τεχνικές εκείνης της εποχής στην σημερινή κοινωνία το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό και τα θέματα που θα έπρεπε να λυθούν θα πολλαπλασιάζοντο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.