Ελεύθερος ο Έλληνας δάσκαλος των Καλλάς Αθανάσιος Λερούνης!

Ο Αθανάσιος Λερούνης είχε απαχθεί μέσα από το Καλασαντούρ, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλλάς στο ορεινό χωριό Μπρουν της κοιλάδας Μπαμπουρέτ, στην επαρχία Τσιτράλ στο βορειοανατολικό Πακιστάν περασμένο Σεπτέμβριο.


Απελευθερώθηκε από Αφγανούς Ταλιμπάν ο Αθανάσιος Λερούνης οκτώ μήνες μετά την απαγωγή του στην περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη πακιστανός αξιωματούχος.

Ο Αθανάσιος Λερούνης, πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, είχε απαχθεί, και ο σωματοφύλακάς του είχε πυροβοληθεί θανάσιμα, έξω από το μουσείο του στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2001.

Ο πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος Ρεχματουλάχ Ουαζίρ στο Τσιτράλ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν και πακιστανοί αξιωματούχοι τον μετέφεραν στο Τσιτράλ χθες τη νύκτα.

«Είναι εδώ. Φαίνεται μια χαρά. Είναι υγιής», δήλωσε ο πακιστανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.

«Είχαν διάφορα αιτήματα, αλλά δεν τα αποδεχθήκαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του μέσω διαπραγματεύσεων και …πίεσης», είπε ο Ουαζίρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Λερούνης. Στείλαμε μήνυμα στον ιστοχώρο του Πρωθυπουργού και μας απάντησαν άμεσα!

Λερούνης. Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση του Πακιστάν, μέσα από τη φυλακή του! Επιτέλους τι θα κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Λερούνης. Συνεχίζεται η πλήρης αδιαφορία του ΥΠ.ΕΞ. και του ΥΠ.ΠΟ. Η ατυχία να είσαι Έλληνας!

«Απελευθερώστε τον Θανάση Λερούνη»

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΑΣ

Οι Καλλάς αγωνίζονται για τον δάσκαλό τους

Αθανάσιος Λερούνης: Δραματική έκκληση..

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.