ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Άγνωστο το μέλλον εργαζομένων και εργοστασίων

Καμία ουσιαστική δέσμευση για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ), ούτε για την επιχείρηση ούτε για τους εργαζόμενους, δεν έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης στη συνάντηση που είχε χτες με τους εκπροσώπους όλων των Σωματείων. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλα τα εργοστάσια των ΕΑΣ σε όλη την Ελλάδα έκαναν συγκέντρωση προχτές το πρωί έξω από το υπουργείο και μάλιστα έκλεισαν συμβολικά τη Λ. Μεσογείων.

Απαίτησαν να δοθούν άμεσα νέες παραγγελίες στις επιχειρήσεις, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων και ενοικιαζόμενων και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων ημερών. Στη συνάντηση, ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτα από τα παραπάνω – εκτός από την πληρωμή των δεδουλευμένων – και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ να υποστούν αντεργατικές πολιτικές στο πλαίσιο των γενικότερων κυβερνητικών.

Στο θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού τόνισε ότι θα προχωρήσουν στο μέλλον μέσω ΑΣΕΠ και μέχρι τότε οι σημερινοί συμβασιούχοι και ενοικιαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους τέλη Ιούλη θα συνεχίσουν για επιπλέον τρεις μήνες. Αναφερόμενος γενικότερα για το μέλλον των επιχειρήσεων τόνισε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν όπως είναι σήμερα. Θα ληφθούν μέτρα που θα εγγυηθούν το μέλλον και θα βάλουν τάξη…

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

H Αυστραλία ζήτησε από τους μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!

Θάλεια Δραγώνα: Το εθνοκεντρικό σχολείο, είναι σχολείο απομονωτισμού….

Χαρά Νικολοπούλου: Στο στόχαστρο των Τουρκοφρόνων της Θράκης

Απίστευτα κηρύγματα τουρκισμού στη Θράκη με την πλήρη συνενοχή του τοπικού πολιτικού κόσμου!

Το Πολεμικό Ναυτικό παραχωρεί έκταση για το τζαμί και το νεκροταφείο των μουσουλμάνων στην Αθήνα!

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.