Δώδεκα μέλη της πολιτειακής Εργατικής κυβέρνησης της Βικτόριας, ζητούν να διδάσκεται η ελληνική στην Αυστραλία

Με επιστολή τους προς την αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και υπουργό Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, οι υπογράφοντες την επιστολή εκφράζουν την πίστη τους, ότι η ελληνική γλώσσα είναι «γλώσσα εθνικής προτεραιότητας» και πρέπει να περιληφθεί στις γλώσσες, που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.

Τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου υπενθυμίζουν στην υπουργό Παιδείας, ότι η ελληνική γλώσσα ομιλείται και διδάσκεται ευρύτατα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε κρατικά και εθνοτικά σχολεία. «Η ελληνική γλώσσα έχει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή σημασία. Η παγκόσμια σκέψη και ο δυτικός πολιτισμός έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ελληνικό πολιτισμό, γενικά, και την ελληνική γλώσσα, ειδικά», τονίζουν και προσθέτουν:

«Μεγάλο μέρος της αγγλικής γλώσσας και της διανόησης της Δύσης, έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική γλώσσα και σκέψη. Πολλά από τα κείμενα, που έχουν επηρεάσει, τη γλώσσα και τη σκέψη μας εγράφησαν στην ελληνική γλώσσα. Πιστεύουμε, ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ενισχύει τη μάθηση σε πολυάριθμους τομείς της παιδείας, μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Μηχανολογία, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Νομική, το Δράμα, οι Τέχνες και η αγγλική γλώσσα. Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί ως γλώσσα εθνικής σημασίας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών που διαμορφώνει η Αυστραλιανή Επιτροπή Προγραμματισμού και Αξιολόγησης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης

Έτσι μετανάστευαν οι Έλληνες

Θέμα “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, θα ξαναθέσουν οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας

Αυστραλία: Νίκη και παγκόσμιος τίτλος για τον Κατσίδη.

Η “ψηφιδωτή” τέχνη του Αντώνη

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ειρηνική διαμαρτυρία της ΣΕΚΑ στο προξενείο της Τουρκίας.

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η ιστορία των Ελληνικών “καφέ” στο Αυστραλιανό Εθνικό Μουσείο

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.