Η εθνική νιρβάνα

H Τουρκία σε μια νέα προκλητική κίνηση, στέλλει το πειρατικό πλοίο «Πίρι Ρέις» για έρευνες πετρελαίου στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ατάραχος «να δούμε αν τελικά παραβιάσει τους κανόνες», ενώ εδώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας περιμένει ακόμη, να δει αν η Τουρκία επιδείξει λογική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αναμένει και αυτός πως αν σύρουμε την Τουρκία σε Διεθνή Διάσκεψη, θα την εκθέσουμε ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν ο Γ.Γ. εκθειάζει την επέκταση της διπλωματικής επιρροής της και η Ε.Ε. της στρώνει κόκκινο χαλί.

Η ηγεσία του Ελληνισμού πλέει σε πελάγη ψευδαισθήσεων. Έγινε παίγνιο στα τουρκικά επικοινωνιακά παιγνίδια και τα χαμόγελα του Ερντογάν και τις «διαβεβαιώσεις» του Έρογλου. Ο Ερντογάν κατέβηκε ως κατακτητής στην Αθήνα και η ελληνική κυβέρνηση τού σφίγγει το χέρι. Και ο Έρογλου αποκοιμίζει το Χριστόφια και αυτός ζει με το όνειρο της αλλαγής της τουρκικής στάσης και την εξεύρεση διζωνικής λύσης! Ζουν μόνιμα στις ψευδαισθήσεις και οι δύο κυβερνήσεις και τα δύο μεγάλα κόμματα εδώ. Αρκούνται σε ευχολόγια, οραματίζονται λύση και ονειρεύονται απομόνωση της Τουρκίας. Μια Ελλάδα, βυθισμένη στην εσωστρέφεια και στην οικονομική κρίση, και μια ηγεσία στην Κύπρο, βυθισμένη στα αδιέξοδα, στις ψευδαισθήσεις και στις διχαστικές ατάκες.

Δυστυχώς, ο Ελληνισμός επτώχευσε σε ηγεσία. Κανένας δεν είναι σε θέση να δει πέρα από τη μύτη του, κανένας δεν μπορεί να διαγνώσει τις αυτονόητες τουρκικές στρατηγικές κινήσεις. Ο τουρκικός Τύπος σημειώνει με ικανοποίηση ότι το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος», σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων. Είναι το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο. Σίγουρα, επειδή εκεί οι άνθρωποι είναι βαθιά πολιτικοποιημένοι, θα έχουν γνώση των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας και του νεοοθωμανικού οράματός της. Γνώση θα έχουν και οι κυβερνήτες της Αθήνας.

Αλλά… το μεν πνεύμα…

Εδώ στην Κύπρο, όμως, αν κρίνουμε από τις πολιτικές και τις φιλοσοφίες των κυβερνητών, και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, κανένας δεν έχει αναγνώσει το βιβλίο, και αν το έχουν αναγνώσει, κανένα δίδαγμα δεν αποκόμισαν και καμιά φιλοσοφία δεν μετέβαλαν. Έχουν μια και μοναδική, διαχρονική, φιλοσοφία και την ακολουθούν, έστω και αν ο κόσμος, οι διεθνείς συγκυρίες και τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί άρδην, και ο εχθρός από μια χρεοκοπημένη και πολιτικά απομονωμένη χώρα, έχει εξελιχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Προβάλλει πλέον η ανάγκη μιας πανεθνικής διάσκεψης με στόχο τη χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής, στη βάση των σημερινών δεδομένων και με στόχο την απόκρουση της στοχευμένης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αν συνεχιστεί αυτή η εθνική νιρβάνα και η εμμονή σε παλαιολιθικές πολιτικές, δεν θα αργήσει η ώρα που ούτε Κύπρος, ούτε Αιγαίο θα υπάρχουν.

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης

Ρε ακτιβιστές…

Το τρίτο κύμα του νεο-οθωμανισμού

To Διεθνές δίκαιο άλά …τούρκα

Με casus belli απειλεί η Άγκυρα, την Κύπρο

Ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελληνοκυπρίων προσφύγων, από το κατοχικό καθεστώς!

Κύπρος: Δίνουμε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην ΤΜΤ!

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις επί τω έργω: Δολοφονίες, βασανισμοί, ακρωτηριασμοί…

Αποστρατικοποίηση = Αναμονή αφανισμού του κυπριακού Ελληνισμού.

Λάζαρος Σκαλιστής: Οι προσωπικές μου μαρτυρίες για το ρόλο του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.