Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χάρης Τσιόκας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί εκτονωθεί η κατάσταση και να λυθεί η απεργία, ώστε να προμηθευτεί η αγορά με υγρά καύσιμα.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από το Υπουργείο να καθυστερήσει την κατάθεση του νομοσχεδίου, που είναι προγραμματισμένη αυτή την εβδομάδα, για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να διεξαχθεί νέος γύρος διαλόγου, κάτι που δε έγινε δεκτό. Μετά την εξέλιξη αυτή οι Ιδιοκτήτες ΦΔΧ αποχώρησαν και εξερχόμενοι δήλωσαν ότι θα προτείνουν στα όργανα της Ένωσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση» δήλωσε εκπρόσωπος των απεργών, μετά τη συνάντηση, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία. Μας ζήτησαν τη λύση της απεργίας και μετά να προχωρήσουμε σε συζήτηση, είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους αγωνιστές αυτά που τους αξίζουν».

Από την πλευρά του, ο γγ του Υπουργείου κ. Τσιόκας δήλωσε πως υπάρχει χρόνος για διάλογο, μέχει την ψήφιση, του νομοσχεδίου, αλλά -όπως είπε- δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση.  Η νέα πρόταση του υπουργείου, όπως διατυπώθηκε χθες βράδυ, δια στόματος γγ, είναι η παραχώρηση στους βυτιοφορείς μίας δεύτερης άδειας για κάθε μία που ήδη έχουν. Έτσι, η αξία της υπάρχουσας άδειας θα αυξηθεί και θα προσμετράται στο εξής στο μετοχικό κεφάλαιο των μεταφορικών εταιρειών, που πρόκειται να συσταθούν.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης και άρσης των παροχών που προβλέπονται για τους βυτιοφορείς σε περίπτωση που δεν τερματιστούν οι κινητοποιήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, εντολή για σχηματισμό δικογραφιών, σε βάρος ατόμων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια της πόλης, έδωσε χθες το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής. Σκόπελο, πάντως, για την κυβέρνηση αποτελεί και η συμμετοχή στην απεργία που εξήγγειλαν χθες βράδυ και οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Οι βενζινοπώλες, από την πλευρά τους, κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας τους, αποφάσισαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση. Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων δεν αποκλείει κινητοποιήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη του διαλόγου.

Η αγορά, πάντως, «στεγνώνει» μέρα με την μέρα και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων. Επιδεινωμένη εμφανίζεται η κατάσταση και μετά την παρεμπόδιση, από απεργούς, των βυτιοφόρων ιδιωτικών εταιριών να παραλάβουν καύσιμα από τα διυλιστήρια.

Την ίδια ώρα σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες, καθώς δεν ξέρουν ακόμη αν θα πρέπει να ετοιμάσουν ή όχι τις βαλίτσες τους, ενόψει του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου για τις διακοπές του Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

«Στεγνώνουν» τα βενζινάδικα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να χάσουν οι στρατιωτικοί το μέρισμα, δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης

Επιχείρηση «Φόβος» εξετελέσθη… over

Βγάζουν στο σφυρί το 40% της ΔΕΗ

Υπήρξε σχέδιο για να φτάσουμε στο Δ.Ν.Τ.!

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.