Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα

«Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα», τιτλοφορείται η πρώτη παρουσίαση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2011. Η έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την οποία θα παρουσιάζονται αποσπάσματα από μεγάλες περιοδικές εκθέσεις ή από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη σ’ ένα συνοπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ξεκινώντας από τον κόσμο των θεών, των ηρώων και του Έρωτα, ο θεατής συνεχίζει την περιήγησή του στον κόσμο των ανθρώπων και παρακολουθεί τις δραστηριότητες των γυναικών στον ιδιωτικό χώρο, και των ανδρών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη θρησκευτική και την επέκεινα ζωή, στο βασίλειο του Κάτω κόσμου. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε εννέα θεματικές ενότητες: Θεοί και Ήρωες, Με τα φτερά του Έρωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς.

Η παρουσίαση της έκθεσης «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «The Last Grand Tour» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ενώ ο κύκλος κλείνει με σκηνές από την αρχαιολογική έκθεση «Άγονη Γραμμή», που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Καθηγητή και Διευθυντή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νικόλαου Χρ. Σταμπολίδης και του Επιμελητή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γιώργου Τασούλα.

Πληροφορίες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Διάρκεια από 17/01/2011 έως 30/04/2011. [Ναυτεμπορική]

Διαβάστε επίσης

Μέδουσα: Η κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση

Η Ελληνική, μητέρα όλων των Ευρωπαϊκών γλωσσών!

Σημαίνον και σημαινόμενο: Η ηθικολογία στην εκπαίδευση ως αναίρεση της ηθικής της πράξης

Δημήτρης Πικιώνης: Ο θρήνος της Αττικής γης

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.