Η συμμορία της Siemens στον αφρό, οι πολίτες στον… πάτο

Οι φτωχοδιάβολοι στη φυλακή, η συμμορία της Siemens και οι συνεργάτες της στα σαλόνια. Η κατάσταση στη χώρα αρχίζει και γίνεται ενοχλητική, με το πολιτικό σύστημα να κυνηγά κάθε μικροοφειλέτη της εφορίας, την ώρα που «αδυνατεί» να πιάσει αυτούς πουν οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Η κυβέρνηση -και αυτή η κυβέρνηση- έχει βρει τον ένοχο: Eίναι ο πολίτης, ο φορολογούμενος που υποχρεώνεται επί δεκαετίες να πληρώνει πάνω και κάτω από το τραπέζι, για το αυτονόητο. Αυτός θα πάει φυλακή για 5.000 ευρώ, ίσως και στο αυτόφωρο. Η συμμορία όμως;

Μια καλά οργανωμένη συμμορία συμμετείχε στην οικονομική καταστροφή της χώρας: Η συμμορία της Siemens.

Ένοχοι είναι πρωτίστως το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και ορισμένοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν και με τη Siemens. Όπως φαίνεται, όλο και πιο καθαρά, η οικονομία της χώρας παραδόθηκε στη συμμορία της Siemens μέσω εκατοντάδων προνομιακών συμβάσεων που στοίχισαν και στοιχίζουν στον ελληνικό λαό πολλά δισ. ευρώ. Ο λόγος ήταν το μαύρο πολιτικό χρήμα, που δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους πολιτικούς. Αφορά το σύνολο της πολιτικής ζωής. Το μαύρο πολιτικό χρήμα ήταν -και είναι- ο κινητήριος μοχλός για να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και στην ανυποληψία. Το έγκλημα είναι διαρκές και δεν παραγράφεται!

Πουθενά Σημίτης-Καραμανλής

Η Εξεταστική Επιτροπή δεν κατάφερε να συμφωνήσει να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να μιλήσει για τις θηριώδεις συμβάσεις που υπέγραφαν οι υπουργοί του με τη Siemens. Να εξηγήσει τις υπερτιμολογήσεις που έγιναν σε βάρος της Ελλάδας (σε σχέση με άλλες χώρες). Να εξηγήσει γιατί μόνο και παντού Siemens. Η επιτροπή δεν κάλεσε ούτε και τον Κ. Καραμανλή να εξηγήσει γιατί, ενώ κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να κλείσει άρον άρον το Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε παραγραφές. Ήταν το θέμα της Siemens ή κάποιος άλλος λόγος (π.χ. ομόλογα) που οδήγησαν την Ν.Δ. σ’ αυτή την απόφαση;

Με δυο λόγια η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Siemens ανέδειξε αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και καιρό: Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να στείλει το «δικόγραφο» για τα σκάνδαλα στον εαυτό του. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί καν να τιμωρήσει κάποιους από τους υπαίτιους της μεγάλης κλοπής, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να ομολογήσει το διαρκές δικό του έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά η πίεση για διερεύνηση και βεβαίως οι αποκαλύψεις σε βάρος της γερμανικής εταιρείας παγκοσμίως έφεραν πιο καθαρά στο φως την ουσία της υπόθεσης Siemens. Τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε η Εξεταστική και η παράθεση των γεγονότων αναδεικνύουν το έγκλημα και τους ενόχους.

Οσμή πολιτικού χρήματος

Μια προσεκτική ματιά στα στοιχεία της Επιτροπής μας θυμίζει ότι η νεότερη σχέση της Siemens με το ελληνικό κράτος οικοδομείται στην περίοδο 1985-1993. Επί ΠΑΣΟΚ ξεκινούν οι προσπάθειες, η οικουμενική κυβέρνηση βάζει τις βάσεις όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το έργο ολοκληρώνεται επί κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το κράτος ήταν δεσμευμένο από τις συμβάσεις με την Intracom – Siemens της προηγούμενης περιόδου (1990-1993). Ποιες όμως ήταν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σημίτη να απεμπλακεί από τις δεσμεύσεις στη συνέχεια; Το αποτέλεσμα μας δείχνει πως δεν υπήρξαν.

Άλλωστε οι συμβάσεις επί κυβερνήσεων Σημίτη δεν αφορούν μόνο τον ΟΤΕ. Η Ολυμπιάδα ήταν η νέα μεγάλη μπίζνα, το νέο μεγάλο όραμα (όπως και τα εξοπλιστικά ή οι προμήθειες στο χώρο της υγείας). Μιλάμε για πολλά δισ. τα οποία εξασφαλίζει η Siemens πέρα από τον ΟΤΕ.

Η περιγραφή των γεγονότων και η παράθεση των στοιχείων μάς δείχνουν ότι όσα συνέβησαν τα τελευταία 25 χρόνια σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, δεν συγκροτούν κάποιες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Είναι η ίδια η ουσία της μεγάλης μοιρασιάς που έκανε συνολικά το πολιτικό σύστημα, με τα «ορφανά» χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει η οσμή του πολιτικού χρήματος.

Η Εξεταστική έχει διαπιστώσει τη σύσταση μιας συμμορίας η οποία συνεργάστηκε με πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με τα κόμματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τις κερδοφόρες συμβάσεις.

Έχουμε μαρτυρίες για χρήματα που πήγαν στα ταμεία των κομμάτων. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως για τις συμβάσεις που υπέγραφαν οι υπουργοί δεν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης; Υπάρχει περίπτωση να έφταναν λεφτά στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Κ. Σημίτης ως πρόεδρος να μην έμαθε ποτέ ότι κάτι περίεργο συμβαίνει;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κάθονται σούζα στη Μέρκελ

Εντέχνως το πολιτικό σύστημα, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, μιλάνε συνεχώς για κάποια ποινικά αδικήματα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι (τυχόν) ένοχοι.

Μόνο που σήμερα χωρίς καμία αμφιβολία ξέρουμε πως το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάποια σκανδαλώδη παραπτώματα.

Μιλάμε για μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη. Η συνεργασία με τη Siemens ή την Intracom είναι στρατηγικές επιλογές. Είναι η πολιτική απόφαση που οδήγησε σε δεσμά με συγκεκριμένες εταιρείες.

Η κ. Μέρκελ που σήμερα καταγγέλλει τους Έλληνες δεν μπορεί να πάρει επί της ουσίας απάντηση, γιατί το πολιτικό σύστημα είναι ένοχο λόγω των αποφάσεών του και των επιλογών του.

Η κ. Μέρκελ φωνάζει δυνατά για να μην κληθεί να επιστρέψει τα κλεμμένα. Επιβάλλει μάλιστα μέτρα σκληρά σε βάρος των Ελλήνων τους οποίους καθυβρίζει ως τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Μπορεί και το κάνει γιατί γνωρίζει πως τα στόματα των Ελλήνων πολιτικών θα μείνουν κλειστά.

Η σημερινή κυβέρνηση υπό τον φόβο της κατακραυγής αρχίζει να ψελλίζει πως θα προσφύγει σε βάρος της γερμανικής εταιρείας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να καλύψει το κενό που αφήνει η αδυναμία τιμωρίας των ενόχων, ενός διαπιστωμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας.

Με σειρά προσφυγών και αγωγών κατά της γερμανικής εταιρείας επιδιώκεται να καλυφθεί το ένα τουλάχιστον σκέλος της υπόσχεσης: να επιστραφούν τα λεφτά. Διότι το άλλο σκέλος, «να τιμωρηθούν οι ένοχοι», σκάλωσε στις παραγραφές.

Η κυβέρνηση, έχοντας επενδύσει στην τιμωρία των ενόχων, υποχρεώνεται πλέον να επιτεθεί κατά της γερμανικής εταιρείας.

Δεν έγινε και αυτό χωρίς περισυλλογή. Πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Γερμανούς. Σήμερα όμως, βλέποντας ότι το έργο «τιμωρία των ενόχων» έχει παραγραφεί, επιδιώκει να περισώσει την ελάχιστη αξιοπιστία του συστήματος και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ακόμα και τα κόμματα που δεν κυβέρνησαν. Όσο η ανεργία αυξάνεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν και η επίθεση εναντίον της μικρής ιδιοκτησίας μεγεθύνεται, η οργή του κόσμου δεν περιορίζεται σε αυτόν που παρέβη το άρθρο 7 παρ. 1α του Ν. 2187/1993.

Απλώς, οι πολιτικοί για μία ακόμα φορά κάνουν λάθος. [Παρασκευή+13]

Σχετικά θέματα

Siemens: Η μπόχα της πολιτικής καμαρίλας, πνίγει την Ελληνική κοινωνία

Siemens: Πόρισμα-καταπέλτης

96 υπουργοί και υφυπουργοί καλούνται να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους

Τάσος Μαντέλης προς Σημίτη: Δεν θα πάω σαν πρόβατο, θα μιλήσω για τον αδελφό σου

Κάθαρση, εδώ και τώρα!

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.