ΜΜΜ: Χωρίς μετρό και λεωφορεία αύριο 1 Φεβρουαρίου 2011

«Καλό μήνα» με απεργίες στα μέσα μεταφοράς.

Χωρίς μετρό και λεωφορεία, αλλά και με ακριβότερα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα κάνει «ποδαρικό» αύριο ο Φεβρουάριος, την ώρα που κλιμακώνεται το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Μετά την σημερινή απεργία των ηλεκτροδηγών σε μετρό και ηλεκτρικό σειρά παίρνουν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΑΜΕΛ, αλλά και οι οδηγοί της ΕΘΕΛ.

Μετά την εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή, το σωματείο των εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) έχει θέσει εκ νέου σε ισχύ την απόφασή του για απεργίες διαρκείας.

«Η λεηλασία των εργαζομένων από την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στα «σύγχρονα ορυχεία» του ΜΕΤΡΟ προκηρύσσουν για αύριο νέα 24ωρη απεργία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Επίσης, οι οδηγοί της ΕΘΕΛ, οι οποίοι κάνουν σήμερα στάση εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, ενώ έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός. Ακόμη, δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν και τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ, όπως προμήνυαν από την προηγούμενη εβδομάδα, εξετάζουν τον συντονισμό των απεργιακών τους δράσεων.

Διαβάστε επίσης

ΜΜΜ: 24ωρη απεργία από τη Δευτέρα σε μετρό και ΗΣΑΠ

ΕΘΕΛ: Στάση εργασίας την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό, στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2011

Στάση εργασίας στα λεωφορεία τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Aπεργίες και στάσεις εργασίας: ΟΣΕ, τρόλεϊ, λεωφορεία, φαρμακεία, Δικηγόροι

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.