Η παγίδα της «Υπατίας»

Με δική της ευθύνη η κυβέρνηση κατόρθωσε να παγιδευτεί στην «Υπατία». Το ελληνικό κράτος έχει επανειλημμένα βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας «πρωτοβουλιών» που ανελάμβαναν ανεύθυνοι ιδιώτες (υπόθεση Oτσαλάν, πτήση Βρακά, Ιμια κ.λπ.), αλλά είναι φανερό ότι δεν έχει μάθει από τα παθήματά του. Ετσι, αιφνιδιάστηκε από τους «αλληλέγγυους» που μετέφεραν από την Κρήτη 250 παράνομους μετανάστες, τους επέτρεψε να εισβάλουν στη Νομική, τους μετέφερε στο μέγαρο «Υπατία», θεωρώντας ότι θα έφθινε η απεργία πείνας που είχαν κηρύξει και τώρα νιώθει ότι έχει παγιδευτεί και δεν ξέρει τι να κάνει.

Ενα κανονικό κράτος θα εφάρμοζε τον νόμο και δεν θα άφηνε 250 παράνομους μετανάστες να το εκβιάζουν. Η Ελλάδα όμως «δεν είναι κράτος, είναι ιδέα», όπως έλεγε παλιός συνάδελφος. Γι’ αυτό και έφθασε σε σημείο να διαπραγματεύεται, ακόμη και να εκλιπαρεί τους απεργούς πείνας και τους «αλληλέγγυους» να διακόψουν την απεργία και να αποχωρήσουν.

Τους παραχωρεί έξι μήνες άδεια παραμονής και εισπράττει «όχι», τους έξι μήνες τους παρατείνει σε ένα έτος και ακούει και πάλι «όχι», μειώνει και τα ένσημα που είναι απαραίτητα για να πάρουν την άδεια, αλλά και πάλι συναντά σθεναρή άμυνα. Θέλουν νομιμοποίηση και απειλούν με τον θάνατο ενός εξ αυτών. Είναι προφανές, μεταξύ άλλων, ότι διακατέχονται από το σύνδρομο του «μάρτυρα», που είναι διαδεδομένο πλέον στο Ισλάμ…

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη υπουργοί στην κυβέρνηση που θεωρούν ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει πίσω σε αυτή την περίπτωση, παρά τις πιέσεις που δέχονται από συναδέλφους τους, οι οποίοι συνιστούν υποχώρηση, δήθεν συντεταγμένη, αλλά στην πραγματικότητα άταχτη. Οπως ακριβώς έκαναν διαχρονικά σε πάρα πολλά θέματα κυβερνήσεις και υπουργοί και φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε, στο χείλος της αβύσσου δηλαδή. Ξεχνώντας ότι με τη στάση τους οπλίζουν με επιχειρήματα αδιαλλαξίας τούς απεργούς και τους συμβούλους τους, αφού υπάρχουν ρωγμές και ενδείξεις ότι το κράτος θα αναγκασθεί τελικά να υποχωρήσει από τον φόβο μήπως πεθάνει κάποιος απεργός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σαν γεγονός είναι πολύ θλιβερή ιστορία η απεργία πείνας 250 απελπισμένων ανθρώπων. Και θα είναι ακόμη πιο θλιβερό αν καταλήξει κάποιος από αυτούς, πέρα από το ενδεχόμενο να γίνει αφορμή για την εκδήλωση ταραχών. Δεν αποκλείεται αυτό να επιδιώκουν και κάποιοι από τους λεγόμενους «αλληλέγγυους».

Όμως το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει. Οχι μόνο γιατί δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς οποιασδήποτε μορφής, αλλά και γιατί το οφείλει στους πολίτες του να μην ενδώσει. Αν νομιμοποιήσει σήμερα τους 250 απεργούς πείνας, αύριο θα υποστεί τον ίδιο εκβιασμό από άλλους 50.000 παράνομους μετανάστες και μετά από αμέτρητους.

Το χειρότερο, θα γίνει γνωστό σε όλη τη Βόρεια Αφρική, τις υποσαχάριες χώρες, στο Πακιστάν, στο Μπανγκλαντές, στο Αφγανιστάν, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει στην πίεση και νομιμοποιεί εύκολα τους μετανάστες, όποτε αντιλαμβάνεται ο καθένας τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ειδικά αυτή την εποχή που τα κύματα των μεταναστών είναι αλλεπάλληλα λόγω των γεγονότων στον αραβικό κόσμο και οι μεσογειακές χώρες της Ευρώπης προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα αναχαιτίσουν για να μην κατακλυσθούν από αυτά. Η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε μεγάλη οικονομική κρίση και δεν έχει δυνατότητα να αντεπεξέλθει και σε μεταναστευτική κρίση. Πολύ απλά, θα καταρρεύσει. [Άγγελος Στάγκος, Kαθημερινή]

Διαβάστε επίσης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ… ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!

Ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης ζητεί τη δίωξη του πρύτανη και των μεταναστών που κατέλαβαν τη Νομική

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Υγειονομικό χάος με ξυλοδαρμούς γιατρών, στην καρδιά της Αθήνας

8 άτομα καλεί ο Εισαγγελέας, για προώθηση και διακίνηση μεταναστών

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.