Φουντώνει η ένταση μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Άγκυρας

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την καταδίκη του «υπουργού» Γεωργίας των κατεχόμενων κ. Ζορλού Τορέ.

Διαδήλωση Τουρκοκύπριων στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Νέα γεγονότα έρχονται να προστεθούν στις ήδη τεταμένες σχέσεις της κατεχόμενης Λευκωσίας και της Άγκυρας. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την καταδίκη του «υπουργού» Γεωργίας των κατεχόμενων κ. Ζορλού Τορέ, επειδή στις 26 Φεβρουαρίου 2006 συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με λαθραία πούρα αξίας 10.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τουρκοκύπριους να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων που τους έγιναν και να σταματήσουν να ζητούν να φύγουν οι έποικοι από την Κύπρο καθώς και ο τουρκικός στρατός.

Οπως αναφέρει σήμερα ο τουρκοκυπριακός Τύπος, με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, με ημερομηνία 1 Απριλίου 2010, αποφασίσθηκε η σύλληψη του «υπουργού» με την κατηγορία της λαθρεμπορίας, αλλά η σύλληψή του ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε αφού ο υπουργός του κ. Ντερβίς Έρογλου επικαλέστηκε την… «υπουργική ασυλία». Οι Τουρκοκύπριοι πάντως ζητούν να αρθεί η ασυλία του και ο «υπουργός» να συλληφθεί, γιατί «ρεζίλεψε όλους τους Τουρκοκύπριους».

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν στα κατεχόμενα οι φωνές διαμαρτυρίας για την συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των εποίκων που φέρνει η τουρκική κυβέρνηση στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ζητώντας όχι μόνον να σταματήσει η «εισαγωγή» τους, αλλά και να απομακρυνθούν πάραυτα από την Κύπρο. Αυτές οι φωνές στα κατεχόμενα εναντίον των εποίκων προκαλούν την ενόχληση της Αγκυρας και δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι που κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους ότι «ομιλούν όπως οι Έλληνες» και τους απειλούν με… μηνύσεις. [Βήμα]

Διαβάστε επίσης

Κατεχόμενα: Στον απόηχο της εξέγερσης…

Τούρκων μέθοδοι πληθυσμών…

Κατεχόμενα: Αφαίρεσαν τις κυπριακές σημαίες από διαδηλωτές

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ!

Ηφαίστειο τα κατεχόμενα

Η Τουρκία ανακάλεσε τον “ψευτοπρέσβη” της στα κατεχόμενα

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου

Στους δρόμους χιλιάδες Τουρκοκύπριοι – Παρέλυσαν τα κατεχόμενα

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.