Κόβουν τις ρίζες της Κύπρου στην Ελλάδα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

Η Ελλάδα δεν θα στέλνει βιβλία στη μεγαλόνησο, γιατί στοιχίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ…    Δημητρίου και ΑΚΕΛ βάζουν πλώρη για αλλαγή των βιβλίων και κυπροκεντρική παιδεία, όπως ήταν το όραμα των Βρετανών.

Την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την αλλαγή της Ιστορίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής αποδόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος των δύο χωρών προωθούν από κοινού η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κύπριος ομόλογός της Ανδρέας Δημητρίου.

Αμφότεροι είναι γνωστοί οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας. Υπό το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει βιβλία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου γιατί στοιχίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ο κ. Δημητρίου προέβη σε δηλώσεις στην Κύπρο στις οποίες τόνισε ότι:

 • Η Κύπρος θα αγοράζει πλέον από την Ελλάδα όσα βιβλία χρειάζεται.
 •  Στο πλαίσιο της ΕΕ το κάθε κράτος θα πρέπει να αναπτύξει τα δικά του εκπαιδευτικά βιβλία, προαναγγέλλοντας έτσι την απαγκίστρωση της κυπριακής παιδείας από την ελληνική. Άλλωστε, αυτό είναι το πολιτικό σύνθημα της κυβέρνησης Χριστόφια, που προκαλεί αντιδράσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα στους καθηγητές και στους δασκάλους.

Ξαναγράφουν την Ιστορία

Στόχος είναι, κατόπιν υποδείξεων των Άγγλων και των Αμερικανών, να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Ιστορίας και να δημιουργηθεί μια νέα κυπροκεντρική κουλτούρα και εθνική ταυτότητα, η οποία θα αντικαταστήσει την ελληνική. Να μη γνωρίζουν τα παιδιά την ιστορία του γένους.

Αυτή η πολιτική πρακτική, δηλαδή της αλλαγής της εθνικής συνείδησης των Κυπρίων, εμφανίζεται ως μεθοδολογικό εργαλείο λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, που εκ των πραγμάτων συνεχίζει να συνιστά το κεντρικό πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος. Η ιδέα της κυπροποίησης της ελληνικής παιδείας της Κύπρου, η οποία, σημειωτέον, είναι κατοχυρωμένη από το ισχύον Σύνταγμα, βρίσκει σύμμαχο την κ. Διαμαντοπούλου. Δεν ήταν μόνο υποστηρίκτρια του σχεδίου Ανάν, αλλά και της αντίληψης ότι οι Κύπριοι είναι κάτι άλλο.

Κυπροκεντρική συνείδηση

Η πολιτική της κυπροκεντρικής συνείδησης είναι αγγλική επινόηση, καθότι το Λονδίνο αντελήφθη κάτι που ήταν πρόδηλο και στο σχέδιο Ανάν, ότι η ελληνική εθνική συνείδηση των Κυπρίων, η σχέση τους με την Ελλάδα, τους αγώνες του Ελληνισμού και το έπος της ΕΟΚΑ, που στηρίχθηκε σε ένα ελληνοκεντρικό σύστημα αρχών και αξιών, συνιστούν τους κώδικες αντίστασης που πρέπει να εξαλειφθούν προκειμένου να γίνει αποδεκτή μια λύση τουρκοβρετανικής μεθόδευσης και προέλευσης, που θα αφελληνίζει το νησί.

Μεταξύ των καθηγητών και των δασκάλων της Κύπρου επικρατεί η άποψη ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες όχι μόνο της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής. Είναι ήδη γνωστό ότι ο κ. Δημητρίου και το ΑΚΕΛ ετοιμάζουν τη συγγραφή βιβλίων για την αλλαγή της Ιστορίας. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τους Ελληνόπαιδες της Κύπρου και ο ισχυρισμός ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με νομοθεσίες της ΕΕ που τώρα βγήκαν την επιφάνεια, ανοίγει τον δρόμο στον κ. Δημητρίου και στο ΑΚΕΛ να αφελληνίσουν την παιδεία της Κύπρου.

Ευθύνες του Παπανδρέου

Στην Κύπρο, πάντως, ανέμεναν την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, διότι το όνομα Παπανδρέου χαίρει εκτίμησης λόγω της στήριξης που παρείχε ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου τη δεκαετία του ’60 με την αποστολή της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο και ο πατέρας Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε την οικοδόμηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου.

Ειδικότερη στήριξη από την Ελλάδα ανέμεναν στελέχη της παράταξης των καθηγητών της Κύπρου που πρόσκεινται στο ΔΗΣΥ και είναι αρκετά συχνά σε αντιπαράθεση με τον κύπριο υπουργό Παιδείας Α. Δημητρίου, ο οποίος εκτός των άλλων, δρομολογεί και την αλλαγή της όψης ενός από τα ιστορικότερα σχολεία του Ελληνισμού, του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα σχολείο γνωστό για τους αγώνες των μαθητών την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ήδη για το θέμα αυτό υπάρχει αντιπαράθεση στη Λευκωσία μεταξύ του κ. Δημητρίου με την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία τον καλεί προτού προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες να σεβαστεί την ελληνική ιστορία του γυμνασίου και της Κύπρου και να μην προβεί σε καμιά ενέργεια η οποία είναι ενταγμένη στον αφελληνισμό της Κύπρου.

Με άρθρα της η κ. Θεοχάρους και με επιστολή της προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας της Κύπριου, τον καλεί να σεβαστεί την ελληνική ιστορία των Κυπρίων. [Το Παρόν]

Διαβάστε επίσης

Η Παιδεία των παιδιών μας είναι μόνον ελληνική. Τελεία!

Το εκβιαστικό δίλημμα διζωνική ή διχοτόμηση

Ξεσάλωσαν οι Βρετανοί υπέρ των Τούρκων

Δημήτρης Χριστόφιας: Τουρκικός τομέας η κατεχόμενη Κύπρος!!!

ΕΛΛΑΣ

Share

Advertisements
This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Κόβουν τις ρίζες της Κύπρου στην Ελλάδα

 1. Ο/Η Papzee Kiriakos λέει:

  Αν η Κύπρος είναι ελεύθερη δεν δύναται να είναι ελληνική. Θα είναι απλά ελεύθερη και δεν θα ανοίκει ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και την Ελλάδα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η σημερινή ιστορία είναι αληθινή? Σίγουρα υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες και στον ελληνικό μέρος του νησιού όπως και στο βόρειο χαλινουργήθηκε ο κόσμος με την ιστορία κάποιων αρχηγών αναλόγως όπως ήθελαν αυτοί.

  Η Κύπρος έχει πλούσια ιστορία απο διάφορους λαούς. Οταν παραγγέλνεις ένα ποτό στο μπαρ και έχει ως κύριο συστατικό την βότκα αλλά μέσα έχει και χυμό πορτοκαλιού αλλά και λικέρ παραγγέλνεις το ποτό με το όνομα του. Η Κύπρος είναι με την σειρά της είναι ένα κοκταιλ λαών, παραδόσεων και εθίμων. Δεν δύναται να το ονομάζουμε και να θέλουμε να είναι μόνο βότκα.

 2. Ο/Η mina λέει:

  Δεν είναι απλά ανθέλληνες, είναι και παντελώς άχρηστοι και το διαπιστώνουμε κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο!!! Εύχομαι να υπάρχει καποιά εξαίρεση, μπας και κάνουν και κάτι καλό στη Κύπρο…διότι μέχρι στιγμής μας έκαψαν και μας ανατίναξαν…

 3. Ο/Η vous tronios λέει:

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ-ΚΚ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.