Ένας Έλληνας Δάσκαλος, απαντά στις προκλήσεις του Εgemen Bagis….

…..και πιστεύω εκφράζει απόλυτα κάθε ΕΛΛΗΝΑ.

Ο Εgemen Bagis, ο αμετροεπής υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας.

Γράφει ο Δημήτρης Στεργιούλης

O Egemen Bagis είναι υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας. Ο εν λόγω κύριος είναι αμετροεπής και αλλαζών. Οσάκις χρειασθεί να ανακοινώσει τις θέσεις της Κυβέρνησής του το λεκτικό των δηλώσεών του καταμαρτυρεί άνδρα επηρμένο και οιηματία. Παραγνωρίζει, φαίνεται, ότι η έπαρση και η οίηση συγκροτούν δίδυμο κακού συμβούλου στην ενάσκηση της πολιτικής τέχνης πολλώ δε μάλλον της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Bagis, σε λίαν πρόσφατες δηλώσεις του, απείλησε προκλητικά και απροκάλυπτα την Κυπριακή Κυβέρνηση με την αποστολή του τουρκικού στόλου σε περίπτωση που η Λευκωσία προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Και επειδή το πολύ της έπαρσης γεννά παραφροσύνη ο αλάστωρ Τούρκος αξιωματούχος μας είπε «ότι ο τουρκικός στρατός και στόλος έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προκλήσεις». Και,προκλητικότατα, πρόσθεσε:

«Αυτές οι έρευνες για τις εξορύξεις στη θαλάσσια περιοχή που δεν τους ανήκει είναι παράνομη και ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για να κάνει αυτό που πρέπει».

Όσον αφορά στην απειλή που επισείει επί των κεφαλών μας ο Βagis (λέω επί των κεφαλών μας γιατί Κύπρος και Ελλάδα είναι οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού) «για εκπαίδευση του τουρκικού στόλου και στρατού για αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων» εμείς οι Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριοι) συζητήσαμε με, το γνωστό στους Τούρκους πρόγονό μας, Γεώργιο Καραϊσκάκη για το τι πρέπει να κάνουμε, ύστερα από τις τουρκικές απειλές.
Κι εκείνος μας απάντησε:

«Κάντε πρώτα μια σύσκεψη με τον μπούτζο σας και μετά ελάτε να το κουβεντιάσουμε».

Και που λες Bagis η σύσκεψη τελείωσε και το μήνυμα που σου στέλνουμε είναι λακωνικό και κρυστάλλινης διαύγειας και συν τοις άλλοις έχει και την έγκριση του Καραϊσκάκη:

«Στον μπούτζο μας»

Κι εμείς έχουμε και στόλο και στρατό κι αν χρειασθεί να μετρηθούμε ούτε θα σας φοβηθούμε, ούτε θα δειλιάσουμε. Ένας παλιός πολιτικός μας, μπροστά από πενήντα πέντε χρόνια και με αφορμή και πάλι του Κυπριακό και σε ανάλογες με τις τωρινές απειλές σάς είχε διαμηνύσει:

«Ο πόλεμος είναι τρέλα. Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου η Ελλάδα θα την ακολουθήσει». Αυτή η δήλωση έχει διαχρονική αξία για τους Έλληνες, που σημαίνει ισχύει ίσαμε σήμερα.

Και ερχόμαστε τώρα στην εκπαίδευση του στρατού και στόλου σας για την οποία καυχάσθε. Φτου να μη βασκαθείτε. Σε τέτοιο υψηλό βαθμός εκπαίδευσης βρίσκεται ο στρατός σας, ώστε σε πρόσφατη άσκηση προσομοίωσης για κατάληψη νησιού (προφανώς ελληνικού) κανονιοβόλησαν την εξέδρα των επιτελών. Αυτοεξεφτελιστήκατε κατά το δη κοινώς λεγόμενον. Προς τι λοιπόν ο κομπασμός;

Αν προσδοκάτε ότι στην παρούσα περίσταση θα βρείτε την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως το 1974, που ο Αττίλας έκανε αποβίβαση και απόβαση στη Μεγαλόνησο καλό θα είναι να αναθεωρήσετε άποψη, γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Φαίνεται ότι η έπαρση και η οίηση δεν συγκροτούν κακό συμβουλευτικό δίδυμο, αλλά ταυτόχρονα προκαλούν και σύγχυση και κατ’ ακολουθία διανοητική παράκρουση. Άλλως πως δεν δικαιολογείται η παραληρηματική άποψη του Βagis « ότι είναι παράνομη η ενέργεια της Κυπριακής Κυβέρνησης σε εξορύξεις σε θαλάσσια περιοχή που δεν της ανήκει».

Και τίθεται το ερώτημα: Αν δεν ανήκει αυτή η θαλάσσια περιοχή στην Κύπρο , τότε σε ποιον ανήκει; Μπορείτε να μας τον κατονομάσετε; Ίσως ισχυριστείτε ότι έχει λόγο και το ψευδοκράτος του Έρογλου. Αν πιστεύετε κάτι παρόμοιο σας πληροφορούμε ότι στη Βόρειο Κύπρο δεν υφίσταται κανένα κράτος. Αυτό το μόρφωμα, που αποκαλείται κράτος, είναι δημιούργημα παράνομης στρατιωτικής εισβολής καταδικασμένης από τον κατ’ εξοχήν Διεθνή Οργανισμό, τον Ο.Η.Ε, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν πρόκειται ουδέποτε να αναγνωρισθεί ως κρατική οντότητα. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για εσάς..

Κι ας προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Ισχυρίζεσθε ότι η θαλάσσια περιοχή στην οποία θα κάνει έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου η Λευκωσία δεν της ανήκει κατά συνέπεια είναι παράνομη. Για να ασπαστούμε την άποψή σας θα θέλαμε να μας κατονομάσετε έστω και μια άλλη χώρα που να έχει την ίδια με εσάς άποψη. Δύνασθε;;;

Και κάτι ακόμα: Αποφαίνεσθε ότι η θαλάσσια των ερευνών περιοχή δεν ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για να είναι έγκυρη η άποψή σας θα πρέπει να μας πληροφορήσετε σε ποια νομολογία την στηρίζετε. Αν ποιήσετε μνείαν του οθωμανικού δικαίου θα μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς και η εφαρμογή του εξαντλείται εντός των ορίων της τουρκικής επικράτειας.
Δεν νομίζετε ότι γίνεσθε καταγέλαστοι όταν διακηρύσσετε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για να κάνει αυτό που πρέπει.

Βρε θεομπαίχτες για ποιο Διεθνές Δίκαιο κάνετε λόγο; Εσείς που στην περίπτωση της Κύπρου έχετε ποδοπατήσει όλα τα άρθρα του Διεθνούς Δικαίου και έχετε γράψει στα παλιά σας παπούτσια διεθνή θέσμια και ειωθότα επικαλεστείτε τώρα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Κάνετε λόγο για κανόνες διεθνούς δικαίου εσείς που καταδικαστήκατε με αυτούς τους κανόνες ως βέβηλοι λεηλάτες της Κύπρου.

Ίσως μερικοί με κακοχαρακτηρίσουν, δάσκαλος ων, να χρησιμοποιώ τέτοιο ύφος και ακατονόμαστες λέξεις. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, γιατί ο Bagis είναι Τούρκος και οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα.

Ο Δημήτρης Στεργιούλης είναι Επίτιμος Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Διαβάστε επίσης

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΣΙΩΝ ΑΓΑΛΛΕΤΑΙ

Η Στρατιά του Αιγαίου «διαλύθηκε» για… λίγες ώρες

Ισίκ Κοσανέρ: Ο τουρκικός στρατός είναι για γέλια & για κλάματα!

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ. Bookmark the permalink.

One Response to Ένας Έλληνας Δάσκαλος, απαντά στις προκλήσεις του Εgemen Bagis….

 1. Ο/Η Δημήτρης Στεργιούλης λέει:

  Επικήδειος λόγος για την Σαββού Καλαϊτζή

  από το Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμο Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ

  O θάνατος της συζύγου του θρυλικού ήρωα της ΕΟΚΑ, του αείμνηστου Χαράλαμπου Καλαϊτζή, με λύπησε βαθύτατα.
  Είχα την τύχη να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σ’ εκείνους που γνώρισαν από κοντά την αξιοσέβαστη Σαββού, Δύο φορές την επισκέφτηκα στο σπίτι της στον Κάθηκα και μια φορά τη συνάντησα στο σπίτι του «επί θυγατρί» γαμβρού της, του γνωστού αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γιώργου Στενιώτη.
  Η αείμνηστη Σαββού ήταν άνθρωπος καλός καγαθός, με την αρχαιοελληνική σημασία της έκφρασης.
  Το βλέμμα της ήταν ήρεμο και εκφραστικό, οι τρόποι της γνήσιοι και ανεπιτήδευτοι.
  Όταν αναφερόταν στα επικά χρόνια του αγώνα της ΕΟΚΑ το πρόσωπό της έπαιρνε μια διαφορετική έκφραση , μέσα από την οποία εύκολα διέκρινε κανείς τη μεγαλοσύνη και τη λεβεντιά της , αλλά και το χαλκέντερο χαρακτήρα της.
  Η αξιοσέβαστη Σαββού ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα. Γυναίκα Κυπριώτισσα και ξάφνιασμα της φύσης.
  Στη ζωή συναπαντήθηκε και ενώθηκε με το Χαράλαμπο Καλαϊτζή. Και όταν η ιστορία κάλεσε τον άνδρα της να ανεβεί στα μαρμαρένια αλώνια για να καταδείξει στον Άγγλο δυνάστη πώς οι Έλληνες υπερασπίζονται τις πατρογονικές τους παρακαταθήκες, εκείνος έδωσε το βροντερό παρών, χωρίς να λογαριάσει ότι είχε πίσω του επτά ανήλικα παιδία εκ των οποίων το μεγαλύτερο ήταν δώδεκα χρονών και το μικρότερο τριανταοκτώ ημερών.
  Στην άνιση αναμέτρηση με τους αποικιοκράτες ο Χαράλαμπος Καλαϊτζής έχασε το εξαίσιο θαύμα της ζωής, αλλά παρέδωσε μαθήματα απαράμιλλου ηρωισμού και πριν πέσει μαχόμενος. το κοντάρι του αγωνιστικού του λάβαρου, το άδραξε στα στιβαρά της χέρια η γυναίκα Σαββού, που έμεινε ολομόναχη , χωρίς κανένα στήριγμα στη ζωή.. Στους δικούς της ώμους έπεφτε τώρα το βαρύ φορτίο να αναθρέψει επτά ανήλικα παιδιά.
  Η ίδια και η ψυχή της το ήξερε πώς ανάγιωσε τα τέκνα της. Κι όμως η θεία Σαββού αναδείχτηκε ήρωίδα της ζωής., γιατί ο αγώνας της ήταν πολύχρονος, δύσκολος, εξοντωτικός . Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση μια απροστάτευτη γυναίκα να εργάζεται χειρωνακτικά για να συντηρηθεί η ίδια στη ζωή , αλλά και να εξασφαλίσει τροφή για επτά ακόμα στόματα.
  Κι όμως η αξιοσέβαστη Σαβββού τα κατάφερε να μεγαλώσει τα παιδιά της , να τα διαπαιδαγωγήσει σωστά, και να τα παραδώσει χρηστούς και έντιμους πολίτες στην Κοινωνία.
  Τι κρίμα , όμως , που προσωπικότητες , όπως της αοίδημης Σαββούς , η επίσημη Πολιτεία δεν τις αξιοποιεί επ΄ ωφελεία της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας .
  Αλήθεια, αναλογίστηκε , κανείς πόσα θα είχαν να διδαχθούν μαθήτριες Γυμνασίου και σπουδάστριες Παιδαγωγικών Σχολών , αν επισκέπτονταν, ενόσω βρισκόταν στη ζωή , τη θεία Σαββού , και κουβέντιαζαν μαζί της για το πώς ανάθρεψε και διαπαιδαγώγησε σωστά μια τόσο μεγάλη οικογένεια κάτω από αντίξοες συνθήκες;
  Είναι ποτέ δυνατόν μια τέτοια ζώσα εμπειρία να αντικατασταθεί από θεωρητικολογίες και από καθέδρας δασκαλέματα;
  Άμποτες σε Κύπρο και Ελλάδα τους ανθρώπους –σύμβολα να τα αξιοποιούμε και να τα προβάλλουμε. Και η Σαββού Καλαΐτζή υπήρξε γυναίκα-σύμβολο.
  Προβάλλει ως υπόδειγμα πιστής συζύγου , που διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού την παρακαταθήκη του ήρωα ανδρα της και ως κλασικό υπόδειγμα φιλόστοργης μητέρας, που ανάλωσε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών της για τη χρηστή και ελληνοπρεπή ανατροφή των τέκνων της.
  Η αείμνηστη Σαββού δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε πλήρης ημερών από τον μάταιο τούτο κόσμο , αφού ο Θεός την αξίωσε να δει τα παιδιά της αποκαταστημένα και η ίδια να κρατήσει στην αγκαλιά της εγγόνια και δισέγγονα .
  Αξιοσέβαστη και αοίδημη θεια-Σαββού. Ίσταμαι νοερά , με πόνο ψυχής ανείπωτο και μεγάλο σεβασμό μπροστά στο σκήνωμά σου και εύχομαι όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει την ψυχή σου εν χώρα ζώντων, όπου οι δίκαιοι αναπαύονται.
  Αναπαύσου εν ειρήνη , γιατί κατέλειπες μνήμην υπέροχης και ηρωίδας γυναίκας. Γυναίκας για την οποία θα υπερηφανεύονται τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και με κολακευτικά λόγια θα αναφέρονται στο πρόσωπό σου , όχι μόνο οι συγχωριανοί σου, αλλά και όσοι είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε.

  Αιωνία σου η μνήμη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.