Για ανεξάρτητη Θράκη μίλησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο)

Παραλήρημα… ανεξαρτησίας έπιασε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη ο οποίος προκαλώντας σοκ είπε απίστευτα πράγματα σε ομιλία του στην οποία έκανε λόγο για ανεξάρτητο κράτος στη Θράκη.

«Η καρδιά της Αθήνας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με πολλούς να αναρωτιούνται «που το πάει».

Ο κ. Λαμπράκης ζήτησε βοήθεια και στήριξη από την Αθήνα για αναπτυξιακά έργα και απείλησε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Θρακιώτες «θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη Θράκη ως μόνη οντότητα». «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος» τόνισε στη συνέχεια «παγώνοντας» τον κόσμο στην αίθουσα.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι αυτό που περνάει σήμερα η Ελλάδα το περνάει η Θράκη από το 1989 αφού οι βιομηχανίες της κλείνουν: «Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν» κατέληξε ο κ. Λαμπάκης.

Τι απάντησε ο ίδιος στην κριτική που του ασκείται

«Αυτά που είπα είναι αυτά που πιστεύω ότι είναι η απόλυτη αλήθεια» σχολίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM απαντώντας στην κριτική που του γίνεται για τις δηλώσεις του.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω τη δυναμική για να μας προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθο αυτό τόπο. Δεν είπα θα την κάνω εγώ ανεξάρτητη.  Είπα ότι η εγκατάλειψη από την Αθήνα θα την κάνει ανεξάρτητη από τις ξένες δυνάμεις μέσω της οικονομικής υποδούλωσης» σχολίασε ο κ. Λαμπάκης παίρνοντας θέση για όσα είπε περί «ανεξάρτητης Θράκης».

«Θέλω να εστιάσω στο ότι θα χάσουμε τη Θράκη. Με όσα είπα εννοώ ότι επιβουλεύονται τη Θράκη λόγω εγκατάλειψης. Για τα περί «ανάμεσα σε δύο χώρες» αναφερόμουν στη Βουλγαρία και την Τουρκία» διευκρίνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του, ο έμπειρος δημοσιογράφος (ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη) σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κε Λαμπάκη, τα γυρίζετε. Αλλά χαίρομαι που το κάνετε. Εγώ γι’ αυτό σας έβγαλα στον αέρα». [www.star.gr]

Διαβάστε επίσης

“Νταβός” στη Θράκη οραματίζεται ομάδα νομικών…

Οι κοινωνίες της Ελληνικής Θράκης

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΘΡΑΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Για ανεξάρτητη Θράκη μίλησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο)

  1. Ο/Η ioanna λέει:

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ Κ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ Κ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΡΕΣΚΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΟ.

  2. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Να μην διαβάσει καν ιστορία..άμεση καθαίρεση σε όποιον θέλει να το παίζει προδότης.

  3. ΆΜΕΣΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ….ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ….!

  4. Ο/Η zisimos λέει:

    ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΟΠΟΛΕΙΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΑΓΑΖΟ ΜΕ ΤΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΦΕΡΙΜ ΑΦΕΝΤΙΜ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.