Η ανεργία και η φτώχεια οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις


«Έσκασε» η ελληνική κοινωνία από τα μέτρα της τρόικας και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά είναι δραματικά και δείχνουν ότι η χώρα έχει μπει σε πολύ άσχημο λούκι.

Ειδικά τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία δεν έχουν προηγούμενο και κάποιος θα πρέπει να πάει να τα τρίψει στη μούρη του χερ Σόιμπλε.

Κάθε μέρα μένουν χωρίς δουλειά 1.000 άνθρωποι, κι αυτό είναι αν μη τι άλλο δραματικό. Στον ΟΑΕΔ υπάρχει αύξηση 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων. Για ένα κομμάτι ψωμί σπεύδουν για το επίδομα δηλαδή το οποίο είναι μάλιστα και τσεκουρωμένο με το νέο Μνημόνιο. Τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στα 761.769 Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Αυτά από τον ΟΑΕΔ. Από την άλλη, στην ατμομηχανή της οικονομίας, τις κατασκευές έρευνα αποκαλύπτει ότι μέσα σε 3 χρόνια από το 2008 έχασαν τη δουλειά τους 157.000 άνθρωποι. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο κάθε μήνα μένουν άνεργοι 6.500 από τον κλάδο. Μία στις 4 κατασκευαστικές εταιρείες έκλεισε από το 2004. Και παρ’ όλα αυτά το 2011 το ΠΔΕ κόπηκε κατά 2 δισ. ευρώ κατ’ απαίτηση της τρόικας.

Η ανεργία και η φτώχεια οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή με τη γυναίκα που απειλούσε να πέσει από το κτήριο του ΟΕΚ. Όπως οι καθημερινές αυτοκτονίες άνεργων που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Όπως οι ουρές στα συσσίτια ή οι εκατοντάδες άνθρωποι που έσπευσαν να πάρουν ένα κομμάτι κρέας που έψηναν οι κρεοπώλες στη Βαρβάκειο.

Δυστυχώς οι εικόνες είναι πολύ άσχημες για την ελληνική κοινωνία, ακόμη κι αν τα προηγούμενα χρόνια ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της. Δεν αξίζει σε μια χώρα να βιώνει καταστάσεις κατοχικού τύπου, δεν μπορεί να περάσει το μοντέλο που θέλει η Γερμανία να επιβάλει.

Μας θέλει πένητες, ρακένδυτους, πεινασμένους, χωρίς τα βασικά για να ζήσουμε. Μας θέλει και ικέτες για ένα δάνειο το οποίο μάλιστα θα πληρωθεί «χρυσό».

Και μας θέλει και χωρίς δημοκρατία, να αποφασίζουν οι άλλοι για τη ζωή μας. [Πηγή]

Διαβάστε επίσης

Γιατί το ελληνικό πρόβλημα δε θα λυθεί

Eurostat: Στο 19,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2011

Η Αθήνα των αθλίων και νεοαστέγων

Συσσίτια και στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.