Διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ: «Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου»

Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου» (συμπαραγωγή της ΕΡΤ) που θα προβάλλεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων».

Η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου» θα προβάλλεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων, το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός», που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 5 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ του Mike Beckham, μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ με το ARTE, την NHK, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και με τη χορηγία του ΟΠΑΠ, κάνει πρεμιέρα στην ΕΤ1 την Παρασκευή 6 Απριλίου, στις 22.00.

Πρόκειται για μια ιστορική και επιστημονική έρευνα, που περιγράφει την κατασκευή του πρώτου υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες. Με φόντο το σκηνικό της κλασικής Ελλάδος, η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να κατασκευάσουν μια τέτοια μηχανή. Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, ενώ παράλληλα περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα, η ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το «παζλ» του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. [Πηγή]

Διαβάστε επίσης

Άγαλμα Ερμή από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Στο φως κρυμμένα μυστικά του Μηχανισμού Αντικυθήρων

ΕΛΛΑΣ

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.