Καταγγελία Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ : «Εικόνες ντροπής στο ΙΚΑ και η αξιοπρέπεια στα..πατώματα»

Εικόνες και μαρτυρίες ντροπής και εξευτελισμού κοινοποιήθηκαν στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, κατά την επανεξέταση των δικαιούχων του Προνοιακού επιδόματος τυφλότητας, από κλιμάκιο γιατρών(!!!), που έχει έλθει στη Χίο, προκειμένου να διαπιστώσει αν ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν «τυφλοί μαϊμού». Οι εικόνες και το κείμενο δημοσιοποιούνται όπως μας κοινοποιήθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν οι «αρμόδιοι» για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εντολές τους.

«Στα πατώματα έπεσε η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που ακόμα και με φορεία ακουμπισμένα πρόχειρα καταγής περιμένουν στην ουρά για να επανεξεταστούν για τα μάτια τους, μήπως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας.

Οι εικόνες ντροπής είναι τραβηγμένες το πρωί της Τετάρτης, από το χώρο των εξωτερικών ιατρείων του ΙΚΑ.

Αλήθεια, οι διαβεβαιώσεις ότι οι ανήμποροι και άνθρωποι με βαριά αναπηρία θα εξεταστούν κατ’ οίκον πού πήγαν;

Ο σεβασμός, που αρμόζει σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και θα έδειχνε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, είναι δυνατόν να καταβαραθρώνεται στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα άτομα, που πιθανόν και χωρίς δική τους ευθύνη, κακώς λάμβαναν τα επιδόματα τυφλότητας;»

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά των κλιμακίων και ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να εξετάζονται «κατ’ οίκον» οι κλινήρεις επιδοματούχοι. Επίσης καταγγέλλει την άρνηση των ιατρών του κλιμακίου στο αίτημα των επιδοματούχων που αδυνατούν να προσέλθουν για εξέταση κατ’ οίκον, με τη δικαιολογία ότι είναι πολλοί!!

Ο Π.Σ.Α.μεΑ. καλεί τους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς φορείς της Χίου να προσέλθουν αύριο Πέμπτη 26/7/2012 στο ΙΚΑ προκειμένου να αποτρέψουν τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σήμερα και απαιτεί την προσήκουσα συμπεριφορά που δικαιούται κάθε άνθρωπος.

ΓΙΑ TO Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ» [www.alithia.gr]

Διαβάστε επίσης

Αυτά παθαίνει ένας λαός, όταν δεν τιμωρεί όπως πρέπει τους προδότες

Κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από ασιτία, οι 350 ασθενείς του Κρατικού Ψυχιατρείου Λέρου

«Παρέδωσαν» τετραπληγικό στο ΙΚΑ, γιατί δεν μπορούσαν να τον συντηρήσουν!

Εννέα στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.