Αντώνης Βαρδής: Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να ισοπεδώσει τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία μας

Είναι από τους καλλιτέχνες που ποτέ δεν φοβήθηκαν να εκφράσουν ανοιχτά και ελεύθερα την άποψη τους για οποιοδήποτε θέμα. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αντώνης Βαρδής μεταφέρει τα μηνύματα του και μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως το ποτήρι «ξεχείλισε», αφού μέσα από την σελίδα orgismenoi, ο τραγουδοποιός έγραψε για όλα όσα τον ενοχλούν και τον προσβάλουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και όχι μόνο. Διαβάστε τι έγραψε ο ίδιος:

«Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να ισοπεδώσει τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία μας.

Προσπαθεί να ξεχάσουμε τη σφαγή και τους αιματηρούς διωγμούς των Ελλήνων από τη μικρά Ασία (αν και η Ρεπούση προσπαθεί να το λειάνει το γεγονός , λέγοντας ότι έφυγαν με τη θέληση τους),τη σφαγή και γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο που οι Γερμανοί δολοφόνησαν τόσα εκατομμύρια αθώων ανθρώπων, την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο μας και τον οικονομικό πόλεμο (σύγχρονη γενοκτονία σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε.) που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, προσπαθώντας να μας κάνουν, να ξεχάσουμε, παραπληροφορώντας όλο τον κόσμο ότι το σπίτι των Ολυμπιακών αγώνων είναι η Αγγλία και όχι η Ελλάδα.

Μήπως, μπερδεύτηκε ο Ρόγκ επειδή τα μάρμαρα του Παρθενώνα μας δεν μας τα έχουν επιστρέψει ακόμα;

Όσο για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Βούλα Παπαχρήστου, θα ήθελα να τονίσω και να πω σε αυτούς που την «καταδίκασαν» χωρίς δίκη, ότι εμείς οι Έλληνες είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι έχουμε χιούμορ και ότι είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός.

Όσον αφορά το χιούμορ μας, θέλω να δώσω κάποια παραδείγματα: είναι γνωστό ότι λατρεύουμε τους Ποντίους διότι είναι δικοί μας άνθρωποι, πολύ έξυπνοι και βασανισμένοι. Παρ’ όλα αυτά λέμε ανέκδοτα για τους Ποντίους όπως οι Γάλλοι για τους Βέλγους κ.ο.κ Δεν μας έχουν βάλει «Χ» ποτέ, διότι ξέρουν ότι το κάνουμε καλοπροαίρετα.

Για την υποκρισία και τη «δημοκρατικότητα» των πολιτικών,  θέλω να τονίσω που είναι και τι έκαναν για να καλύψουν την Ελλάδα όταν διαβάζαμε και βλέπαμε τις υβριστικές χειρονομίες και σχόλια στα Ευρωπαϊκά έντυπα και ΜΜΕ; Δεν προσβλήθηκαν ποτέ; Δεν αγανάκτησαν ποτέ; Γιατί δεν καταδίκασαν δημοκρατικά όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια και τις ταπεινώσεις του έθνους μας;

Ένας φίλος μου Έλληνας που ζει στη Γερμανία, μου είπε ότι πήγε με παρέα Ελλήνων να φάνε σε ένα εστιατόριο και ο Γερμανός που θα τους σερβίριζε , τους ζήτησε προκαταβολικά τα χρήματα του γεύματος (δεν είναι ανέκδοτο).

Όσον αφορά τη φιλοξενία μας: Mέσα στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων υπάρχουν 3 εκατομμύρια φιλοξενούμενοι μετανάστες (που αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού μας και όχι στο 2% που θα έπρεπε). Τους αγκαλιάσαμε με αγάπη και τους δώσαμε εργασία, αν και δεν είμαστε πλούσιος λαός (είναι γνωστό πλέον σε όλο τον κόσμο). Τους φιλοξενήσαμε χωρίς να βαρυγκομήσουμε, έχοντας 26% ανεργία και βλέποντας χιλιάδες νέους μας να φεύγουν μετανάστες. Επίσης, κάθε φορά που γίνεται ένας Τήλεμαραθώνιος αλληλεγγύης, όλοι μας προσφέρουμε ότι μπορούμε σε διάφορα κράτη (Αιτή, Ουγκάντα, Νιγηρία κτλ) που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς.

Κάποτε ρώτησα τον πατέρα μου «τι όφελος θα έχει ο Ελληνικός λαός μπαίνοντας στην Ευρώπη» και μου απάντησε ότι οι κυριότεροι λόγοι είναι: «Δεν θα υπάρχει ανεργία , δεν θα ξαναπεινάσουμε , θα έχουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη περίθαλψη και επιτέλους δεν θα παραβιάζουν οι Τούρκοι , τον Ελληνικό χώρο και δεν θα υπάρχει ο φόβος του πολέμου. Η Ευρώπη θα μας παρέχει μια ασφάλεια».

Δεν πρόλαβε να δει τίποτα απ’ όλα αυτά αλλά ούτε και εγώ…Αντώνης Βαρδής». [www.ikypros.com]

Διαβάστε επίσης

Ομάδα Πακιστανών επετέθη σε ζευγάρι με γροθιές, κλωτσιές και ξύλινα ρόπαλα

Λουκέτο σε εκατόν πενήντα σχολές ΑΕΙ – ΤΕΙ

Αν αρρωστήσεις, την έβαψες…

Θα το τερματίσουμε κάποια στιγμή το μ@λ@κόμετρο, που θα μας πάει;‏

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.