Ειδικά μισθολόγια: ΟΧΙ της τρόϊκας στα «ισοδύναμα μέτρα» – Αναπόφευκτη η μείωση του 12%

Η μείωση του 12% στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται αναπόφευκτη.

Μπορεί ο Πολ Τόμσεν, για πρώτη φορά από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, να μίλησε για εξαιρετική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά πίσω από την… ωραία ατμόσφαιρα υπάρχει η έλλειψη εμπιστοσύνης των τροϊκανών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβήτησαν ευθέως τέσσερα σημεία των μέτρων (για το πακέτο των 11,5 δισ.) που παρουσίασε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ποια είναι αυτά;

Τα ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το «τσεκούρι» στα ειδικά μισθολόγια;

Η ρύθμιση για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 10 δόσεις και όχι σε τρεις.
Τις μειώσεις στις δαπάνες των υπουργείων.
Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Η τρόικα θέλει συγκεκριμένες προτάσεις. Και ζητάει εξειδίκευση των μέτρων. Στουρνάρας και τρόικα συμφώνησαν επί της αρχής πως θα κοπούν ξανά συντάξεις, μισθοί στο Δημόσιο, κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ.

Από τις περικοπές στις συντάξεις στόχος είναι να εξοικονομηθούν 2,7 δισ. ευρώ. Στο τραπέζι παραμένει η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, «μαχαίρι» στις συντάξεις, στο εφάπαξ και τις επικουρικές.Τη γλίτωσαν όμως οι συντάξεις του ΟΓΑ και μάλιστα με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Από το πακέτο των 11,5 δισ. βγήκε η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ. Δεν έχει τελειώσει όμως η μάχη για να σωθούν τα επιδόματα των 1.000 ευρώ που αντικατέστησαν τα δώρα στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση προτείνει και μείωση των δαπανών στο δημόσιο κατά 3 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από: επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και την υποχρεωτική εφεδρεία, κλείσιμο φορέων και οργανισμών, επανεξέταση του βαθμολογίου και αναθεώρηση του συστήματος προαγωγών. [www.onalert.gr]

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου για ειδικά μισθολόγια και αύξηση θητείας

Ειδικά μισθολόγια: Γλιτώνουν οι «μάχιμοι» ένστολοι τις μειώσεις

Τα νέα μέτρα που ζητεί η τρόϊκα: Κατάργηση ωριμάνσεων,13ος και 14ος μισθός, επικουρικές συντάξεις, ειδικά μισθολόγια

Προς κατάργηση φορείς και επιδόματα – Τι θα περιέχει το νέο τριετές μεσοπρόθεσμο

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.