Λαθρομετανάστευση, Ισλάμ και η Ριζοσπαστική Αριστερά

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος

Πόσο στοιχίζει η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα;

7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011) –  Στην πραγματικότητα ουδείς γνωρίζει το ακριβές ποσό που υπολογίζεται από 1 δις έως και 10 δις.

– 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας). Τουλάχιστον γιατί δεν μπορούν να εξακριβωθούν οι διαρροές του μαύρου χρήματος και αυτών που στέλνονται μέσω του συστήματος “Χαβάλα”. Σε αδρές γραμμές έχουν φύγει πάνω από 300 Δις. τα τελευταία 15 έτη.

– 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης)

Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ (τουλάχιστον 13% του ΑΕΠ !!!!!). Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ.

Προσοχή μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμμα.

Πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών είναι ανειδίκευτοι, με αποτέλεσμα να αποτελματώνονται οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό που θα αποδίδει προστιθέμενη αξία γιατί ουδείς νόμιμος επιχειρηματίας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους έτερους που ρίχνουν σε τόσο χαμηλές τιμές την ωριαία μονάδα μέσω της χρησιμοποίησης μαζικού αριθμού πάμφθηνων εργατικών χεριών. Την ίδια στιγμή οι λαθρομετανάστες συμπιέζουν πολύ προς τα κάτω την ανειδίκευτη εργασία πλήττοντας εξαρχής τους ήδη νόμιμους μετανάστες (από Αλβανία, κτλ). Αποσυντίθεται η αγορά εργασίας και εν τέλει μειώνονται οι μισθοί όλων των μισθωτών σχεδόν του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται σε βιοτεχνίες, βιομηχανία, αγροτική παραγωγή, τουρισμό κτλ. Υπάρχει δηλαδή μια “αλυσιδωτή αντίδραση” που σπρώχνει μισθούς προς τα κάτω και ώρες εργασίας προς τα πάνω.

Η λαθρομετανάστευση ουδόλως σχετίζεται με εμπόλεμες ζώνες ή κοινωνικά προβλήματα. Τη δεκαετία του ’90 η Ελλάδα δεν δέχθηκε μεταναστευτικό ρεύμα από τις εμπόλεμες ζώνες της Βοσνίας ή της Σερβίας, όπως και τώρα δεν δέχεται κύμα από τη Λιβύη ή την Συρία (εκτός και εάν οι Τούρκοι τους προωθήσουν…)

Αντιθέτως δέχεται ρεύματα από αναπτυσσόμενες περιοχές (Αλγερία, Μαρόκο) που έχουν πλουσιότατη και ακμάζουσα βιομηχανία πετρελαίου, αερίου, φωσφάτων και τουρισμού) ενώ από το Αφγανιστάν η Κυβέρνηση του Καρζάι από το 2005 συστηματικά διώχνει τους υπηκόους της για να πάνε στην Ευρώπη προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα όσοι ελέγχονται από την κυβέρνηση του.

Στην πραγματικότητα οι πόλεμοι μόνο εν μέρει συνδέονται με τα μεταναστευτικά ρεύματα διαχρονικά με κλασσικότερο παράδειγμα τον Β παγκόσμιο πόλεμο όπου δεν είχαμε Ελληνικό κύμα μετανάστευσης στη γείτονα Τουρκία, ούτε Γαλλικό στην Ισπανία, ούτε Δανέζικο στην Σουηδία κτλ. Εν συνεχεία ο πόλεμος στη Κορέα δεν προκάλεσε μετανάστευση στην Ιαπωνία, Ταιβάν κτλ και ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 80 δεν προκάλεσε μαζική έξοδο προς την Ευρώπη. όπως και ο πόλεμος το 2006 στο Λίβανο δεν είχε αυτά τα αποτελέσματά ούτε οι πόλεμοι του ’67-’73 σε Αίγυπτο  και Ιορδανία.

Κουίζ για “γνώστες”:

– Ποιά είναι η σχέση μεταξύ Μουσουλμανικής Αδελφότητας – Κατάρ – οικογενείας Παπανδρέου και ποιός ο ενδιάμεσος κρίκος;

– Πως συνδέεται αυτή η σχέση με την Ελληνική κρίση χρέους, το κύμα Μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό;

– Ποιά είναι η σχέση κορυφαίων Ελληνικών τραπεζών από κύκλους κεφαλαίων  συνδεδεμένων με την Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του Κόλπου;

– Πως σχετίζεται αυτό με την μαζική έλευση Πακιστανών στην Ελλάδα και ποιοί οι ενδιάμεσοι χρηματοοικονομικοί κρίκοι για το μαζικό ξέπλυμα χρημάτων στην Ελλάδα για θέματα λαθρομετανάστευσης ;

– Υφίσταται διάδρομος ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τη “βιομηχανία” λαθρομετανάστευσης από Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καράτσι;

– Ισχύει ότι οι Αμερικανικές αρχές έχουν εδώ και χρόνια ειδοποιήσει τις Ελληνικές επί του ανωτέρω;

– Αληθεύει ότι οι οργανωτές των δουλεμπορικών κυκλωμάτων δεν είναι παρά ένα ενιαίο κύκλωμα που δρα σε πολλά επίπεδα – και με πολλούς διαχειριστές- αλλά ενιαίο ως προς την ηγετική ομάδα ;

– Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σχέσεις με Ισλαμιστικούς κύκλους που δρουν στην Ελλάδα; [rimse.gr]

Διαβάστε επίσης

Εισβολή εγκύων από όλες τις μεριές του κόσμου δέχεται η Ελλάδα

Ε. Στυλιανίδης: Το 12% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες – ΜΟΝΟ 12%;;;

28 δις ευρώ τον χρόνο μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες!

Και στο τέλος… δεν έμεινε κανείς…

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Λαθρομετανάστευση, Ισλάμ και η Ριζοσπαστική Αριστερά

 1. Ο/Η s12original λέει:

  Πριν απο μερικα χρόνια οι τότε λαθρομεταναστες , δηλαδη οι αλβανοι , μπηκαν παρανομα στην Ελλαδα . Τωρα πολλοι απο αυτους «πηραν» την υπηκοοτητα και ΨΗΦΗΖΟΥΝ (μαντεψτε τι ?) . Η αριστερα καταλαβε οτι η υπαρχουσα γενια αριστερων ….. πεθαινει λογω ηλικιας και οτι περα απο μερικους φοιτητες (που αλλαζουν μολις «μεγαλωσουν»), δεν υπαρχει νεα γενια αριστερων και προσπαθουν να κερδισουν την ψηφο των λαθρο που σε μερικα χρονια θα έχουν χαρτια,υπηκοοτητα και θα εχουν κανει την ελληνικη παιδια σε ελληνικη ….. σαρια , αλλα θα ψηφιζουν . Μη σας ξεγελα το ποσοστο που πηραν στις τελευταιες εκλογες . Δεν εγιναν ξαφνικα οι Ελληνες αριστεροι , ποτε δεν ηταν , ουτε και στην διαρκεια του εμφυλιου και για αυτο χασανε . Και για αυτο υποσηριζουν τους λαθρο-μισθοφορους – μελοντικους ψηφοφορους .

 2. Ο/Η Γιάννης Αγιάννης λέει:

  Αναδημοσίευση στο ορθό. (ζητώ συγνώμη για το λάθος)
  Όποιος έχει αμφιβολία, σήμερα, για τη σχέση ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και γενικά της αριστερής θολοκουλτούρας με την CIA και γενικά με υπηρεσίες που επεξεργάζονται την εξάλειψη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ από προσώπου γης είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστος… Στ’ αλήθεια πως συμβιβάζεται ο τάχατε αγώνας των «αριστεριστών» για τους φτωχούς συμπατριώτες μας, με την επιμονή τους να παραμείνουν οι «ταλαίπωροι μετανάστες» στον τόπο μας δηλαδή με απλά Ελληνικά να παραμείνει το φτηνό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα μας, πράγμα που ωφελεί μόνο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ τον Κίζηγκερ και τους συν αυτώ ηλιθίους.
  Αν αυτοί είναι προοδευτικοί, τότε απλά εξευτέλισαν ακόμη μία έννοια…. της ελληνική μας γλώσσας.

 3. Ο/Η Γιάννης Αγιάννης λέει:

  Όποιος έχει αμφιβολία, σήμερα, για τη σχέση ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και γενικά της αριστερής θολοκουλτούρας με την CIA και γενικά με υπηρεσίες που επεξεργάζονται την εξάλειψη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ από προσώπου γης είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστος… Στ’ αλήθεια πως συμβιβάζεται ο τάχατε αγώνας των «αριστεριστών» για τους φτωχούς συμπατριώτες μας, με την επιμονή τους να παραμείνουν οι «ταλαίπωροι μετανάστες» στον τόπο μας δηλαδή με απλά Ελληνικά να παραμείνει το φτηνό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα μας, πράγμα που ωφελεί μόνο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ τον Κίζηγκερ και τους συν αυτώ ηλιθίους!
  Αν αυτοί είναι πεοοδευτικοί τότε απλά εξευτέλισαν ακόμη μία έννοια….

 4. Ο/Η ellas λέει:

  Καλή σου μέρα Ρία! Kαλά έκανες.

 5. Ο/Η ria λέει:

  έκανα αναδημοσίευση της ανάρτησης και βεβαια έβαλα και λινκ από που την αντέγραψα.

  νομίζω πως θα έπρεπε όλοι να το διαβάσουν!

  ευχαριστώ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.