Σταματούν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί από τις 20 Αυγούστου

Με αναστολή συνεργασίας με τον ΕΟΠΠΥ από τις 20 Αυγούστου προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι με το ταμείο γιατροί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς και παραμένει συστηματικά μη ανταποκρινόμενος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μια που οφείλει ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2012. Οφείλει δε στο σύνολο του ιατρικού σώματος, άλλα 570 εκατ. ευρώ από οφειλές των ετών 2010 και 2011, καταγγέλουν.

Η ανακοίνωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ:

«Οι ανοχές και οι αντοχές μας έχουν ημερομηνία λήξης και πλέον έλαβαν τέλος. Αναμένουμε έως την 20/8/2012 την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών, επισκέψεων και πράξεων, από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Ιούνιο 2012, έτσι όπως ρητά προβλέπεται από την μεταξύ μας σύμβαση, συμπεριλαμβανομένου και του παρακρατηθέντος 10%, επί των λίγων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί. Καλούμε επίσης το Υπουργείο Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να δεσμευθεί γραπτώς για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των παλαιοτέρων οφειλών προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου, συμβεβλημένους και μη, από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Αν έως αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν υπάρξει αποπληρωμή των οφειλόμενων ή εναλλακτικά ρητή και έγγραφη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία τακτοποίησης του θέματος, τότε από την Δευτέρα 20/8/2012 έως και την Κυριακή 2/9/2012 είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε τους όρους της σύμβασης μας με τον Οργανισμό, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει εδώ και καιρό αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση του μαζί μας. Μετά την Κυριακή 2/9/2012 θα επανεξετάσουμε το θέμα με βάση πιθανές νεότερες εξελίξεις». [www.ethnos.gr]

Διαβάστε επίσης

ΙΣΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία θα φέρουν ανθρωπιστική κρίση και κοινωνική έκρηξη

Ο πόλεμος των συγχωνεύσεων και τα λανθασμένα στοιχεία! Αντιδράσεις για τα λουκέτα στην υγεία

Οφειλές νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ 1,5 δισ. για προμήθεια φαρμάκων

Καταρρέουν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων ιατρικών υλικών

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.