Αυξήσεις «φωτιά» στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς έρχονται από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με βάση το νέο μνημόνιο. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το αργότερο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, ο ΟΑΣΑ υποχρεούται να διαμορφώσει την τιμή του εισιτηρίου του 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ.

Αυξήσεις όμως θα επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν σε 0,90 ευρώ από 0,75 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ακριβότερα κατά 25% θα κοστίζει κάθε επιβίβαση στον προαστιακό και στα τρένα του ΟΣΕ.

Εισιτήρια στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε λίγους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια και από τα σούπερ μάρκετ, καθώς ο ΟΑΣΑ απέκτησε τη δυνατότητα χρήσης Barcodes.

Με αυτή την κίνηση ο ΟΑΣΑ εγκρίνει την εκτύπωση barcode στην πίσω όψη των εισιτηρίων, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, προτείνεται συσκευασία δεσμίδων 10 εισιτηρίων με μορφή «Shrink», για ποσότητα 1.000.000 εισιτηρίων. [news247.gr]

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις – φωτιά σε φως, νερό, τηλέφωνο και εισιτήρια ΜΜΜ, από το 2013

ΜΜΜ: Περικοπές δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Έξυπνο εισιτήριο με… σημειωτόν

ΜΜΜ: Στάσεις εργασίας κι αυξήσεις εισιτηρίων

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.