Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αυγουστιάτικη πανσέληνος χωρίς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανοικτά δεν γίνεται! Κια φέτος το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με ρομαντικές μελωδίες. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως. Αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.

Βασικό «στοιχείο» της γιορτής για το γεμάτο φεγγάρι, ίσως και ένας ευχάριστος τρόπος να αποχαιρετήσει κανείς το καλοκαίρι, είναι οι μελωδίες της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του μουσείου, από τις 9:30 μ.μ.

Την αρχή του προγράμματος θα κάνει το μουσικό σχήμα από το σχολείο του Βόλου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ως τώρα αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς και συνθέτες.

Tο Μουσείο  θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς. [madata.gr]

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάζεται στις 27 Αυγούστου το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Πώς έβαφαν οι αρχαίοι Έλληνες τα αγάλματά τους;

Ελγίνεια: Το χρονικό μιας στυγνής λεηλασίας

Ιστορίες για τον θεό Ήλιο, στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

  1. Ο/Η Sotiria λέει:

    Απαράδεκτο!!!!!!Πήγαμε μέχρι την Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί.Εκατοντάδες άνθρωποι περιμέναμε απέξω και οι υπεύθυνοι βρήκανε την ημέρα να μας κάνουν πλάκα.Ναι.Ήταν κλειστά.Ευχαριστούμε Ελλάς…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.