Οι…Τούρκοι δάσκαλοι της Θράκης ξαναχτυπούν!

    Ε, τι; Δεν το ξέρετε εσείς δηλαδή ότι κάθε χρόνο τέτοιον καιρό διάφοροι εμπλεκόμενοι με την εκπαίδευση (υπουργοί, προϊστάμενοι διευθύνσεων, συνδικαλιστικές παρατάξεις, σύλλογοι καθηγητών και γονέων) εκδίδουν ανακοινώσεις με διαπιστώσεις και ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς; Και βέβαια το ξέρετε!

Πάρτε λοιπόν τώρα και μία…άλλη ανακοίνωση: το μήνυμα που απέστειλε την 1η του Σεπτέμβρη στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης ο γνωστός (και παράνομος) «Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», όπως τη μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί».

Απολαύστε γνήσιο τουρκολάγνο εμετό από κάποιους που επιχειρούν να αυτοπροσδιορίζονται ως δάσκαλοι, απολαύστε όμως και τη φωτογραφία, που δεν έχει βέβαια σχέση με το δημοσίευμα, αλλά είναι σίγουρα πολύ…εύγλωττη, καθώς απεικονίζει τον πρόεδρο του εν λόγω συλλόγου Σαμή Τοραμάν με το…μεγάλο του ίνδαλμα!

Όσον αφορά τέλος τη φύση των περιεχομένων αιτημάτων, εμείς τι να πούμε; Κρατάμε απλώς το προσφυές αναμφίβολα σχόλιο του μεταφραστή Μ.Κ. πως «θα ήταν καλύτερα να βγάζει απ’ ευθείας μια ανακοίνωση το ίδιο το τουρκικό προξενείο, και όχι να τα μαθαίνουμε από…αναμεταδότη»! Ε, να μη χάνουμε τζάμπα και τον χρόνο μας!

«Μήνυμα για την εκπαιδευτική χρονιά του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης»

Ας είναι χαρμόσυνη για όλη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης η εκπαιδευτική-ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013.

Αγαπητοί μαθητές, εσείς αποτελείτε το μέλλον μας. Η συνέχιση του τουρκικού πολιτισμού και η δυνατότητα μιας πιο ελπιδοφόρας ματιάς για το αύριο της μειονότητας, συνδέεται με την εκπαίδευση που θα πάρετε και τις εργασίες που θα κάνετε.

Αξιότιμοι δάσκαλοι, σε εσάς αναλογεί το μεγάλο καθήκον για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της μειονότητας μας, καθώς και για την ανάπτυξη της τουρκικής γλώσσας και την βελτίωση της έκφρασης των μελών της μειονότητας. Στόχος μας πρέπει να είναι η εξύψωση του επιπέδου και της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας, και η ανατροφή γενεών μορφωμένων, σύγχρονων και συνδεδεμένων με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, και τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες.

Αξιότιμοι γονείς, μεγάλη είναι και η δική σας συμβολή στην ανατροφή των παιδιών σας, που είναι και το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο. Συνεργαστείτε με τους δασκάλους στο σχολείο και παρακινήστε τα παιδιά σας να μετέχουν σε κάθε είδους δραστηριότητες. Ενδιαφερθείτε για τα μαθήματα των παιδιών σας.

Αξιότιμοι γονείς, γράψτε τα παιδιά σας στα μειονοτικά σχολεία. Για όσο ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας, θα δείτε να αυξάνονται και οι επιτυχίες.

Στην Δυτική Θράκη θα πρέπει να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια που θα ανήκουν στην μειονότητα.

Δεν είναι σωστό το μέτρο του κατ’ επιλογήν μαθήματος των τουρκικών σε κάποια κρατικά σχολεία στην Δυτική Θράκη.

Στην Δυτική Θράκη πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας να επιλέγουν τους δικούς τους εκπαιδευτικούς φορείς». [proxeneio-stop.org]

Διαβάστε επίσης

Πανηγυρισμοί στην ελληνική Θράκη για τη Μικρασιατική Καταστροφή!

Και πάλι στη Θράκη το Καραβάνι του Τουρκισμού!

Ιμπραήμ Σερήφ δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης: «Ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός»!

Επεκτείνεται και στον Έβρο το κόμμα των τουρκοφρόνων!

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΘΡΑΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.