Το FBI αναζητά τους «σωτήρες» του END με τα 600 δις – Διαψεύδει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί για το θέμα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών -το FBI το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων.

Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στην Ελλάδα των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργου Παπαδάκη (ουδεμία σχέση με τον δικό μας κογκρεσάριο) οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος.

Ομως και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος κ. Αζεμόπουλος, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής, του επαρχιακού γραμματέα του Οντάριο που είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου του εν λόγω εγγράφου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».

«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί», επισημαίνει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομογενείς μέσω της οργάνωσης End National Dept δημοσιοποίησαν κατ αρχήν έγγραφο το οποίο υποστήριξαν ότι επιβεβαιώνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου με ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2014. Όμως το συγκεκριμένο αυτό έγγραφο δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο από την τράπεζα αλλά από ιδιωτική εταιρεία.

Παράλληλα η ηγεσία της Bank of Montreal, την οποία επικαλέστηκαν οι …σωτήρες, είναι ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους . Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις όμως που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το 25% του ποσού που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι Σώρρας και σία… [antipodas22.blogspot.gr]

Διαβάστε επίσης

E.N.D.: Καταθέσαμε τα 600 δις δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνική Δημοκρατίας

H υπόθεση των μετοχών του Αρτέμη Σώρρα και η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Το FBI αναζητά τους «σωτήρες» του END με τα 600 δις – Διαψεύδει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο

 1. Το έβδομο γραφείο του Προθυπουργού άς απολάυσει μια ψυχρολουσία, διότι είναι ανίκανο να παραθέτει προπαγάνδα που καταρρίπτεται με μια απλή σκέψη. Κλείσανε οι σχολές του εβδόμου γραφείου από τότε που έφυγαν οι τελευταίοι δάσκαλοι;

 2. ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ FBI ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗ;;;;
  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ (ΚΑΝΑΛΙΑ) ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ);;
  ΤΟ FBI ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΕΣ .. ΜΥΙΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, … ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΡΗ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΡΥΒΩΝΤΑΙ;;;;
  ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟ FBI;;;;
  ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;

 3. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ;;;;
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ,Ή ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ;;
  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ;; ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.