6,7 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να επιστρέψει η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», στο Δημόσιο

Κοινοποιήθηκαν στις ΔΟΥ οι αποφάσεις καταλογισμού του Υπ.Εξ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε λάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», για πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας το 2007, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε.

Τον καταλογισμό από το ΥΠΕΞ των περίπου 6.700.000 ευρώ σε βάρος της «Αλληλεγγύης» από το πρόγραμμα επισιτισμού με κοτόπουλα στο Ιράκ, καθώς το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που έλαβε η «Αλληλεγγύη» ως πρώτη δόση από το ΥΠΕΞ και το οποίο ανέλαβε ολόκληρο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.

Το θέμα της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» πήγε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, με ερώτησή του στο υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλοντας ότι «η συγκεκριμένη ΜΚΟ που συστήθηκε με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής το 2002, τέθηκε υπό εκκαθάριση το 2010 υπό το βάρος ηθικών, οικονομικών και πιθανότατα ποινικών ατασθαλιών», όμως σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί η «Αλληλεγγύη», από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών για προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημερώνει ο κ. Λυκούδης ότι «το υπουργείο Εξωτερικών πράττοντας με γνώμονα την αρχή της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξέδωσε τις δύο υπουργικές αποφάσεις καταλογισμού στις οποίες αναφέρεται η ερώτηση» και ακόμη ότι «οι αποφάσεις αυτές είναι σε ισχύ, καθώς η έφεση που άσκησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απορρίφθηκε, με την αιτιολογία της έλλειψης δικαιοδοσίας. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε τις αποφάσεις καταλογισμού στην αρμόδια πλέον ΔΟΥ, προς είσπραξη οφειλόμενου ποσού».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει επισημάνει ότι από το 2007  διαπιστώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι η συμφωνία με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την ολοκλήρωση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας δεν είχε τηρηθεί και έτσι το 2008, ο τότε υπουργός Εξωτερικών με δύο αποφάσεις του, καταλόγισε σε βάρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», ως επιστρεπτέο στο Δημόσιο, ποσό 6.700.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων, λόγω άπρακτης λήξης των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας, για την υλοποίηση των οποίων είχε εισπραχθεί το παραπάνω ποσό από την ΥΔΑΣ.[tokarfi.gr]

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο στην εκκλησία – 9.505.200 ευρώ υπέρ “πίστεως”!

Τα εκκλησιαστικά υπερκέρδη και τα ψίχουλα των «φιλανθρωπιών»

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 6,7 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να επιστρέψει η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», στο Δημόσιο

  1. Ο/Η Γιάννης Αγιάννης λέει:

    Ασφαλώς και αν έσφαλαν πρέπει να πληρώσουν! «όποιοι και αν είναι»! Αλλά που να πάρει η ευχή, από τις δυο και πλέον χιλιάδες Μ.Κ.Ο. του κομματικού παρακράτους, που λυμαίνονται τον δημόσιο κορβανά, τα έβαλαν μόνο με την αλληλεγγύη;;; που πραγματικά προσφέρει σε όσους υποφέρουν και μάλιστα και σε εισβολείς αλλοδαπούς, που τους στηρίζουμε περισσότερο από τους συμπολίτες μας! που τους περιθάλπουμε, που όσοι εργάζονται απομυζούν την δική μας περιουσία και την στέλνουν στις πατρίδες τους με αποτέλεσμα εμείς να πεινάμε! Η Εκκλησία βλέπετε δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε δικούς μας και ξένους. Αυτά να τα βλέπουν όλοι όσοι υβρίζουν γενικά ό,τι αφορά την Θρησκεία των Ελλήνων. Ασφαλώς και υπάρχουν ρασοφόροι που δεν τιμούν ό,τι υπηρετούν, με πρώτο τον παπά-Τσαρκνιά, (καταδικάστηκε για τις ατιμίες του από την Ελληνική Εκκλησία και αποσχηματίστηκε) αλλά τώρα που τον πλησίασαν οι σκοπιανοί, και υπηρετεί τους σκοπιανούς και την Αμερική, δεν λέει κανένας προοδευτικός κουβέντα σε βάρους του! Είναι ξαφνικά έντιμος…. ο αλητάμπουρας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.