Ρήτρα για νέα μέτρα θέλει η Τρόικα!!!

Τα παιχνίδια της Τρόικας συνεχίζονται καθώς βάζουν και νέα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης καθώς τώρα ζητούν ρήτρα για νέα μέτρα, αν αποτύχουν αυτά που ψηφίστηκαν την Τετάρτη.

Μπορεί η Βουλή να ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, αλλά από τις ως τώρα διαβουλεύσεις με την Τρόικα προκύπτει πως δεν έχει κλείσει πλήρως η αξιολόγηση από τα τεχνικά κλιμάκια. Οι ελεγκτές δεν θέλουν να την ξαναπατήσουν με ψηφισμένους νόμους που δεν εφαρμόζονται και αναμένουν πρώτα «να δουν έργα» για τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη δόση, πριν ανάψου και οι ίδιοι το «πράσινο φως».

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το κεφάλαιο με την χρηματοδότηση του «δημοσιονομικού κενού» που θα προκληθεί από την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια αλλά ΔΝΤ και Βερολίνο ερίζουν για το ποιος «θα πληρώσει το μάρμαρο».

Ασαφής παραμένει και η μορφή της συμφωνίας για την «ρήτρα αιρεσιμότητος» που θα τεθεί σαν όρος στο Μεσοπρόθεσμο και σημαίνει την αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποτύχουν τα συμπεφωνημένα. [tokarfi.gr]

Διαβάστε επίσης

Μας «έσωσαν» στο 25,4% η ανεργία τον Αύγουστο του 2012

Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ: Πιθανόν να αποχωρήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες από την Ελλάδα

Μέτρα – φωτιά! Τι αλλάζει σε μισθούς και συντάξεις – Οι ανατροπές που φέρνει το νέο μνημόνιο

Οι νέοι φόροι

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.