Έκθεση έργων του Θεόφιλου στην Ελληνική Λέσχη της Καμπέρας, στην Αυστραλία

Έκθεση με αντίγραφα έργων του εξαίρετου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου θα παρουσιαστεί στην Ελληνική Λέσχη της Καμπέρας στην Αυστραλία προκειμένου να τιμηθεί η 100η επέτειος της απελευθέρωσης των νήσων του Βορείου Αιγαίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα της Ωκεανίας, κ. Χάρη Δαφαράνο.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές η έκθεση θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να γνωρίσουν τα έργα του «εξαιρετικού λαϊκού ζωγράφου που απαθανάτισε θρύλους και παραδόσεις, καθημερινές στιγμές από την ελληνική πραγματικότητα με το μοναδικό του προσωπικό ύφος που καθιστά τα έργα του από τα πλέον αναγνωρίσιμα της ελληνικής ζωγραφικής».

«Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης κατάφερε να γίνει ο σπουδαιότερος λαϊκός καλλιτέχνης της Ελλάδας, το ταλέντο του οποίου όμως αναγνωρίστηκε μοναχά μετά θάνατον», αναφέρουν επίσης.

Τίτλος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου, είναι «Λέσβος-Λήμνος- ‘Άγιος Ευστράτιος: Το Ελληνικό Πνεύμα δια μέσου των Χιλιετηρίδων».

Διαβάστε επίσης

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: Ο μόνος καλλιτέχνης του οποίου ολόκληρο το έργο έχει κηρυχθεί εθνική πολιτιστική κληρονομιά

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.