Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια – Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια


Το παραδέχθηκαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Στουρνάρας – Σταικούρας.

Το επόμενο Μνημόνιο δεν θα είναι ένα  που θα αφορά την γενική κυβέρνηση, αλλά 12. Ένα για κάθε υπουργείο. Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός  αυτοπροσώπως ο Ράιχενμπαχ; Θα ήταν πιο έντιμο για τους Έλληνες.

Μόνον μέσω του κυνισμού, μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί το αίσχος, που χαρακτηρίζεται επικοινωνιακά, παραμονή της Ελλάδας στον «σκληρό πυρήνα» της ευρωζώνης. Και μόνον με σκληρή ειρωνεία οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ελληνικής διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Ουσιαστικά αντί για Μνημόνιο 3, έχει γίνει συμφωνία και αποδοχή του εξής σχεδίου του Βερολίνου. Κάθε υπουργείο θα αποδεχθεί ένα ειδικό Μνημόνιο για τους τομείς αρμοδιότητας του. Το ειδικό αυτό Μνημόνιο θα αποτελεί υποχρεωτικό «οδικό χάρτη» στο επίπεδο των δράσεων, των υποχρεωτικών νόμων και ρυθμίσεων που θα πρέπει να προωθήσει, αλλά και την διαδικασία που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια  του προϋπολογισμού της Γενικής κυβέρνησης που το αφορούν.

Με τον τρόπο αυτό εκτός από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, θα συνυπογράψουν  τα  λεπτομερειακά  Μνημόνια , όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.  Οι δεσμευτικές αυτές υπογραφές, των 12 Μνημονίων, θα αφορούν και τους επόμενους υπουργούς, αφού η διοίκηση είναι ενιαία.

Πέραν των υποχρεώσεων και του χρονοδιαγράμματος, τα Μνημόνια αυτά  συμπληρώνονται από ειδικές φόρμες, όπου κοστολογούνται και προεξοφλούνται οι δράσεις. Οι φόρμες έχουν έλθει από το εξωτερικό, μέσω Τρόικας  και οι Έλληνες υπουργοί θα πρέπει απλά να τις συμπληρώσουν.

Τα 12 Μνημόνια θα  συμπληρώνονται από διορισμένους Επιτρόπους  ανά υπουργείο, αλλά και στο επίπεδο του Λογιστηρίου του Κράτους, που θα διορίζονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτηρούν τους υπουργούς και την καλή εκτέλεση των Μνημονίων ανά υπουργείο.  Οι Επίτροποι αυτοί θα είναι επιπλέον των κλιμακίων της Τρόικας, της task force του Ράιχενμπαχ, των κλιμακίων του Φούχτελ και της ειδικής ομάδας των Γάλλων για την αναδιάταξη του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης τα 12 Μνημόνια και οι Επίτροποι ανά υπουργείο συμπληρώνονται από τον ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα διαχειρίζονται τα ποσά των δόσεων οι ίδιοι οι πιστωτές και στον οποίο θα εντάσσονται τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων και το 30% των πλεονασμάτων που τυχόν θα επιτευχθούν από την οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αναμένεται εξάλλου ως προαπαιτούμενο των τριών δόσεων των 10 δις ευρώ, ο διορισμός του Επιτρόπου επί του ελληνικού Προϋπολογισμού. Ο  «πρωθυπουργός» των Επιτρόπων δηλαδή, με πολύ πιο αποφασιστικές αρμοδιότητες  από τον ίδιο τον Α. Σαμαρά.

Με αυτά τα δεδομένα προφανώς στο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον ο διορισμένος από την τρόικα και το Βερολίνο, Νομάρχης Αθηνών, ενώ στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν οι μεταφραστές των ξένων  επιτρόπων τους. Και όλα αυτά με την Ελλάδα να τρέχει ασθμαίνουσα να υιοθετήσει 15 «μεταρρυθμίσεις» μέσα σε 9 ημέρες, να παρακαλάει για την επαναγορά του χρέους , οι όροι της οποίας ενώ δεν έχουν ορισθεί από το Eurogroup, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για να αποφασισθεί η εκταμίευση των 34, 4δις ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Και αν όλα αυτά συμβούν στη Σύνοδο Κορυφής  θα αποφασισθεί η εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 44 δις ευρώ, την ίδια ώρα που η Ευρώπη θα αποδέχεται και η Ελλάδα θα συμφωνεί, τα Σκόπια να ονομασθούν Macedonia- Skopje. Η πλέον θλιβερή λήξη δηλαδή του Σκοπιανού, για την Ελλάδα.  Η απόλυτη ήττα… [newsbomb.gr]

Διαβάστε επίσης

Τα 10 σκοτεινά σημεία της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

Εισέπραξαν την απόλυτη ξεφτίλα

Δένδιας: «Δεν φταίει το μνημόνιο για τις αυτοκτονίες»!!!

Η δραστική ουσία σκοτώνει (και) τη λογική!

ΕΛΛΑΣ

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια – Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια

  1. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

    ΟΠΩς ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ , ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕ ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΣΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ ? Ε , ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΛΑΡΕΣ ΩΣ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ….. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΙΥΝ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΕ 4 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ,. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ? ΤΙ ΞΥΣΤΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ? ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ . ΕΔΩ ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΕΜΠΕΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ …..ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ . ΔΗΛΑΔΗ , ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ¨ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ , ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΚΑΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.