Ιός Trojan αδειάζει λογαριασμούς μέσω Facebook!

facebookΈνας επικίνδυνος ιός με το όνομα Zeus, ο οποίος  κυκλοφορεί ήδη από το 2007, έχει αναστατώσει τις τελευταίαες ώρες το Facebook! Mέσω αυτού οι χρήστες πατάνε σε διάφορα εμφανιζόμενα links με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Η απάτη αφορά σε έναν ιό τύπου Trojan Horse που έχει «μολύνει» εκατομμύρια υπολογιστές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις περάσει σε κάποιον υπολογιστή ο ιός παραμένει ανενεργός, έως ότου ο χρήστης μπει σε ένα σάιτ τράπεζας, καθώς τότε είναι που κλέβει το κωδικό του και στη συνεχεία αδειάζει τους λογαριασμούς του.  Να σημειωθεί ακόμη, πως προσβάλλει κυρίως υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.

Πως, όμως, αναμεταδίδεται ο Zeus μέσω του προφίλ σας στο Facebook; Στέλνοντας μηνύματα στους φίλους σας. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που αποστέλλεται υπάρχει ένας σύνδεσμος, που φαινομενικά μοιάζει με εικόνα ή βίντεο, ο οποίος παραπέμπει σε κάποια σελίδα, συνήθως από την ιστοσελίδα mediafire, και αν πατήσετε επάνω του, κατεβάζετε χωρίς να το θέλετε κάποιο αρχείο. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματά σας και στα λινκς που ανοίγετε.

Στη συνέχεια ο ιός παραμένει ανενεργός έως ότου συνδεθείτε μέσω web banking στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το Facebook έχει ενημερωθεί για τον κίνδυνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του. [madata.gr]

This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.