Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολυτεχνείο!

panepistimioΣε αναστολή κάθε ακαδημαϊκής τους λειτουργίας προχωρούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από σχετικές αποφάσεις των συγκλήτων τους.

Σε ανακοινώσεις τους τα δύο ιδρύματα τονίζουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Το ΕΜΠ αναστέλλει την λειτουργία του μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ ενέκρινε ακόμη την πρόταση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας «άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως, αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου και αναγκαίου ενδίκου μέσου και βοηθήματος κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων ή με άλλον τρόπο θα επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στην Ανώτατη Ακυρωτική Δικαιοσύνη, καθώς διαπιστώνεται πλέον η «αντικειμενική πλήρης αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος διαπιστώνουν ότι «η ακατάληπτη επιμονή των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή».

Επίσης ότι «τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας».

«Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης» τονίζεται στο ψήφισμα.

«Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του. Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του ΕΚΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση. [toxrima.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.