Οι βροχές «πληγώνουν» τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

ΑκρόποληΟ Ιερός Βράχος της Ακρόπολης μπορεί να παραμένει «ιερός» και για τη σύγχρονη Ελλάδα, όμως δεν είναι και τόσο… βράχος.

Ο αθηναϊκός σχιστόλιθος από τον οποίο αποτελείται δεν είναι το πλέον ισχυρό πέτρωμα, με αποτέλεσμα να διαβρώνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ακρόπολη κινδυνεύει με πτώση, είναι όμως απαραίτητο οι επιστήμονες να τον παρακολουθούν επισταμένως.

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσε μικρές κατολισθήσεις στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική γωνία, μεταξύ της πύλης Μπελέ και της Κλεψύδρας.

Aυτοψία

Ακολούθησε αυτοψία από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων που έδειξε πως οι ρωγμές στο σχιστολιθικό βόρειο πρανές είχαν δεχτεί πολύ μεγάλες ποσότητες υδάτων, τόσο κατευθείαν από τη βροχή όσο και από την πλημμυρισμένη Ακρόπολη. Ετσι, μικρά κομμάτια του βράχου έπεσαν στον δρόμο του περιπάτου.

Το σημείο αυτό της Ακρόπολης είναι το πιο ευάλωτο, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς τα υπόλοιπα πρανή δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, η συστηματική καταγραφή των μικροπροβλημάτων που τυχόν υπάρχουν και στις υπόλοιπες κλιτύες του Ιερού Βράχου, μαζί με τη «θεραπεία» τους, είναι μέσα στα άμεσα σχέδια της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΠΟΑ. [Αγγελική Κώττη, ethnos.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.