Απαξιεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να απαντήσει σε νόμιμους εκπροσώπους του ελληνικού λαού

?????????Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι το πρώτο υπουργείο που σταματά να απαντά σε ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις.

Έγγραφο που διαβιβάστηκε στη διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζει:

«Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Π.Κ.), ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε σε απάντηση τριών ερωτήσεων από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους Αντώνη Γρέγο, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παππά. Η ερώτηση του κ. Γρέγου αφορούσε την εγκληματική δράση Αλβανών στα χωριά του Γράμμου και είχε κατατεθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Η ερώτηση του κ. Παναγιώταρου αφορούσε στις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και είχε κατατεθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 και η ερώτηση του κ. Παππά αφορούσε επίσης στη δράση των Αλβανών στον Γράμμο και είχε κατατεθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μετά την ξεκάθαρη θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι σταματά να ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ερώτημα τίθεται τι θα πράξουν τα άλλα υπουργεία.

Μέχρι στιγμής πάντως, στις δύο από τις τρεις ερωτήσεις έχουν απαντήσει εγγράφως τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Από τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του κ. Δένδια προκύπτει επίσης πως ο ίδιος δεν προτίθεται να απαντά εφεξής ούτε και στις επίκαιρες ερωτήσεις που τυχόν θα κατατεθούν από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συζητώνται στην Ολομέλεια. Προκύπτει επίσης ότι το υπουργείο επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση και για τους βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι και για όσους δεν είναι. [ethnos.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Απαξιεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να απαντήσει σε νόμιμους εκπροσώπους του ελληνικού λαού

  1. Ο/Η IST λέει:

    ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΙΑΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΑ ΝΔ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΝΑ 18% ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΝΤΖΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.