Οι Τσάμηδες αντιδρούν στην επιστροφή του ελληνικού στρατού στα ελληνοαλβανικά σύνορα

tsamidesΑπαράδεκτη και αρνητική εξέλιξη θεωρεί την απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει τον ελληνικό στρατό  στα σύνορα με την Αλβανία, ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU,  Σπετίμ Ιντρίζ.

Σε δήλωσή του προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του PDIU, επισημαίνει ότι η επιστροφή του ελληνικού στρατού στα ελληνο-αλβανικά σύνορα θα αυξήσει τον αριθμό των θανατηφόρων πράξεων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών σε βάρος των Αλβανών πολιτών, ένας αριθμός που και πριν από αυτήν την απόφαση ήταν αρκετά υψηλός.

«Δεν υπάρχει κάποια κατάσταση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή. Ο Αλβανικός Στρατός δεν επιτηρεί τα σύνορα, αν και σχεδόν όλοι οι μετανάστες που προορίζονται για τη Δύση, περνούν στη χώρα μας από την Ελλάδα», αναφέρει η δήλωση.

Ο Σπετίμ Ίντριζι καλεί το αλβανικό υπουργείο Αμυνας να αποσαφηνίσει τη θέση του προς το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων  γιατί μια τέτοια εξέλιξη απειλεί το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για τη συνεδρίαση του Ιουνίου στην ΕΕ, αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Η Ελλάδα δεν έχει καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση με τη χώρα μας, παρά τις προειδοποιήσεις από το ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα στέλνει μεγάλες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα της Αλβανίας, αυτή η τελευταία ενέργεια επαναφέρει μια παλιά απειλή για τη χώρα μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητάμε από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εσωτερικών, να ζητήσουν εξηγήσεις από τους Έλληνες ομολόγους τους, που αυτή η πράξη αυξάνει τεχνητά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός Άμυνας να ζητήσει διευκρινήσεις από τους θεσμούς του ΝΑΤΟ.

Δημιουργώντας αυτές τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με την Αλβανία, δημιουργείται ένας  μεγάλος δυνητικός κίνδυνος. Προβλέπουμε την περιφρονητική στάση της Ελλάδας στην ΕΕ τον Ιούνιο και ζητάμε ως Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων απαντήσεις για την ενέργεια αυτή», καταλήγει. [aftonomi.gr]

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΑΜΗΔΕΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.