«Πογκρόμ» κατά των Ελλήνων ετοιμάζει ο Ερντογάν

ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ

ERDOGANXL_0Πογκρόμ εναντίον των εναπομείναντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης προετοιμάζει ως άλλος Μεντερές, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μια καταγγελία «παραγγγελία» για τον Ερντογάν που έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), εντοπίζοντας ελληνικό και αρμενικό λόμπι μέσα στο παρακράτος που δρα στην Τουρκία.

Έγινε σε μια περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση ταλανίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς με επιχειρηματίες και γιους υπουργών, και κατά την προσφιλη τουρκική συνήθεια θα γίνει απόπειρα εξαγωγής της κρίσης με κατεύθυνση την… Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η Μπεσί Χοζάτ υιοθέτησε το χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» που χρησιμοποιεί εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο χαρακτηρισμός έχει την έννοια του «παρακράτους» και χρησιμοποιείται στην Τουρκία εδώ και μέρες ως κατηγορία εναντίον του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Και αυτό, με την έννοια ότι το τάγμα, με την ισχύ που απέκτησε στην Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη, οργάνωσε και σκηνοθέτησε τις υποθέσεις διαφθοράς που απασχολούν την τουρκική κοινή γνώμη εδώ και περίπου ένα μήνα, με στόχο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση Ερντογάν, το πλήγμα εναντίον της κυβέρνησης.

Ωστόσο, το χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» έχει χρησιμοποιήσει πρώτος ο ηγέτης του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η Χοζάτ είπε ότι «εκτός από το επίσημο κράτος, υπάρχουν στην Τουρκία και παράλληλα κράτη. Για παράδειγμα, το τάγμα του Γκιουλέν είναι παράλληλο κράτος. Το ισραηλινό λόμπι και τα λόμπι των εθνικιστών Αρμενίων και Ελλήνων είναι παράλληλα κράτη».

Σύμφωνα με την Χοζάτ, «σκοπός των παράλληλων αυτών κρατών είναι να εμποδιστεί ο εκδημοκρατισμός στην Τουρκία».

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) είναι ένα είδος ανώτερης οργάνωσης, η οποία αποσκοπεί να συγκεντρώσει, κάτω από την «ομπρέλα» της, όλες τις κουρδικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΡΚΚ.

Η αρμενική εφημερίδα «Άγκος», που κυκλοφορεί στην Τουρκία, πρόβαλε τις δηλώσεις της Χοζάτ, σημειώνοντας ότι η τελευταία περιλαμβάνει μεταξύ των παρακρατικών μηχανισμών τους Αρμένιους και τους Έλληνες της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι, ως προς το «ελληνικό λόμπι», η Χοζάτ χρησιμοποιεί τον όρο «ρωμαίικο λόμπι». Αυτό χρησιμοποιείται γενικά στην Τουρκία και έχει συνήθως αόριστο περιεχόμενο, αφού με τον όρο ορισμένες φορές εννοούνται οι Ελληνοκύπριοι, ορισμένες φορές η Ελλάδα και ενίοτε Ελληνοκύπριοι και Ελλάδα μαζί.

Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο όρος χρησιμοποιείται με τρόπο που μπορεί να ερμηνευτεί ως λόμπι των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Άλλωστ όσοι «ρωμιοί» έχουν απομείνει είναι μερικές χιλιάδες στην Πόλη.

Η Τουρκία είναι «μετρ» στο να εξάγει κρίσεις, όταν έχει εσωτερικά προβλήματα, και να στρέφει τον τουρκικό λαό σε εξωτερικούς εχθρούς. Η Ελλάδα περισσότερο από τον καθένα, αποτελεί για το υποσεινήδητο του Τούρκου πολίτη τον νούμερο ένα εχθρό, που δρα εκτων σκοτεινών «παρασκηνίων» (έτσι τους έχουν μάθει) για την διάλυση του τουρκικού κράτους.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να συμπεριφερθεί ως άλλος Μεντερές διοργανόνωντας κάποιου είδους «Σεπτεμβριανά», ελπίζοντας όμως ότι δεν θα έχει το ίδιο τέλος. [defencenet.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.