Πάτρα: Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς, με τον Αλέξανδρο Χάχαλη

xaxalisΩς γνωστό αυτή την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης που κατάγεται από την Πάτρα, θα παρουσιάσει στο χώρο της Αγοράς Αργύρη απόσπασμα από το Ορατόριο «Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί στις 19.00.

Στο μεταξύ στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Χάχαλης και ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Μαλλιάς θα δώσουν συνέντευξη τύπου. Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία αφορά την διάσωση και ανάδειξη της οικίας που γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς (στην οδό Κορίνθου και Κολοκοτρώνη στην Πάτρα) σε μουσείο πολιτισμού γραμμάτων και τεχνών.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της επιτροπής διάσωσης και ανάδειξης της οικίας που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης παίρνει μέρος στην συγκεκριμένη εκδήλωση – αφιέρωμα που τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού-Βιβλιοθήκης- Θεάτρου του Δήμου Πατρέων. Με την εκδήλωση αυτή τιμώνται τα 155 χρόνια από την γέννηση του εθνικού μας ποιητή (13/ 01/ 1859).

Της μοναδικής συναυλίας θα προηγηθεί ομιλία, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, του προέδρου του Συλλόγου, Δρ. Θεόδωρου Μαλλιά, με τίτλο «Ιστορικό διάσωσης και ανάδειξη της οικίας σε Μουσείο Πολιτισμού», αλλά και χαιρετισμοί και απονομή τιμητικών ενθυμημάτων για την δημιουργική προσφορά φορέων και ιδιωτών της Πάτρας για την διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής οικίας.

Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη πλαισιώνουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες:

Αγάπη Παπαμήτσου – υψίφωνος

Θεόδωρος Μπιράκος – βαρύτονος, τρομπέτα

Χρήστος Παναγιώτου – μπουζούκι

Γαβριήλ Καμάρης – τσέλο

Κώστας Γιαλίνης – αφηγητής

Διώνη Αγγελοπούλου – ηθοποιός

Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών, διεύθυνση Λίνα Γερονίκου

Παραγωγή συναυλίας Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ

Τελετή Γενεθλίων θα γίνει στην οικία του Παλαμά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, επί της οδού Κορίνθου 241, στις 18.30. [thebest.gr]

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.