Η Ryanair παρουσιάζει την Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος (Βίντεο)

ryanair-kriti-570-800x563Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί η νέα καμπάνια της αεροπορικής εταιρείας Ryanair στην οποία απεικονίζεται μία παραλία της Κρήτης πάνω στην οποία υπάρχει η σημαία της Κρητικής Πολιτείας!

Η Ryanair η οποία προκάλεσε «σεισμό» με την «απόβασή» της στην Ελλάδα και τα εισιτήρια των 12 ευρώ, που ρίχνει στην αγορά, έρχεται τώρα να προκαλέσει με αρνητικό πρόσημο αυτήν την φορά με μία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ατυχής.

Στο βίντεο στο οποίο γίνεται λόγος για τις αλλαγές που ετοιμάζει η εταιρεία μέσα στο τρέχον έτος, εμφανίζεται μία βαλίτσα με κολλημένες πάνω της μερικές καρτ ποστάλ. Μία από αυτές είναι η Κρήτη χωρίς όμως την ελληνική σημαία, αλλά αυτήν της Κρητικής Πολιτείας ή της «ανεξάρτητης Κρήτης», σύμφωνα με τις δήθεν φήμες που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο. Στο βίντεο της εταιρείας και συγκεκριμένα στο 0:35 φαίνεται το όνομα της Κρήτης, πάνω σε μια βαλίτσα ανάμεσα σε άλλα ονόματα ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά με σημαία του «Ανεξάρτητου Κρητικού Κράτους»!

Και ενώ στο αυτοκόλλητο του Βερολίνου απεικονίζεται η πύλη του Βραδεμβούργου, και στους άλλους προορισμούς σημαντικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, σε αυτό της Κρήτης κυριαρχεί η διαβόητη σημαία της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας, με το «αστέρι του Σουλτάνου» που σηματοδοτούσε την ηγεμονία του.

Ποια είναι η σημαία: Πρόκειται για μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822, με λευκό σταυρό που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, το πάνω αριστερό, ήταν κόκκινο μ’ ένα λευκό άστρο στο κέντρο. [koolnews.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.