Απαγορεύονται οι αισθητικές επεμβάσεις στα ζώα συντροφιάς

ζώαΗ Ευρωπαϊκή Σύμβαση “για την προστασία των ζώων συντροφιάς» προβλέπει ότι απαγορεύονται χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται να… τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς και κυρίως το κόψιμο της ουράς, το κόψιμο των αυτιών, την τομή των φωνητικών χορδών, την αφαίρεση νυχιών και δοντιών.

Κατ” εξαίρεση χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς επιτρέπονται μόνο για θεραπευτικούς λόγους υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, η μη τήρηση των οποίων συνιστά κακοποίηση του ζώου και διώκεται ποινικά.

Η Σύμβαση αυτή, που κυρώθηκε με το ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, ως έχουσα υπερνομοθετική ισχύ κατ” άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος δεν μπορεί να τροποποιηθεί με κοινό νόμο. [biologikaorganikaproionta.com]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΖΩΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Απαγορεύονται οι αισθητικές επεμβάσεις στα ζώα συντροφιάς

  1. Ο/Η Dominique λέει:

    Η κτηνοβασία δεν συνιστά κακοποίηση ή το »ξεχάσατε» να την συμπεριλάβετε…….και θέλετε να πιστέψουμε πως νοιάζεστε για τα ζώα!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.