Βετεράνοι UCK: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Αλβανούς στα Σκόπια

UCKΤο πρόβλημα των Αλβανών στα Σκόπια (στο πρωτότυπο γράφεται στα αλβανικά «IRJM») βγήκε στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες με τις διαδηλώσεις, στην υπόθεση των δολοφονιών στη λίμνη Σμίλκοβσκο το 2012, αλλά το πρόβλημα είναι παλαιότερο και χρονολογείται από το 1912, όταν μετά την απελευθέρωση των Βαλκανίων, το Σερβικό Βασίλειο καταβρόχθισε τα αλβανικά εδάφη δια της βίας, ισχυρίζονται οι βετεράνοι του UCK, σε εκπομπή του ‘Almakos’.
«Κατά τη διάρκεια της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας, ιδρύθηκε ένα τεχνητό έθνος (στα αλβανικά: kombi artificial) που ονομάστηκε ‘Μακεδονικό’, με το οποίο οι ίδιοι οι Νοτιοσλάβοι (sllavet e jugut) δεν είχαν καμία σχέση και ποτέ δεν αποκαλούσαν τον εαυτό τους με το όνομα αυτό, αφού είχαν ως Σλάβοι τη δική τους ιστορία, τα κοινωνικά ήθη και τις παραδόσεις τους.

»Ο σοβινισμός των Σλάβων φρόντισε να μεταφέρει πληθυσμούς νοτιο-Σλάβων στα αλβανικά εδάφη, έτσι ώστε οι Αλβανοί να αποτελούν μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό δημιούργησε την αντίσταση του αλβανικού έθνους με διάφορες μορφές, αποκορύφωμα των οποίων είναι οι μάχες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού – UCK», αναφέρει η ανακοίνωση των Βετεράνων.

Αυτός ο πόλεμος, κατά τη γνώμη μας, παρήγαγε τη λεγόμενη «Συμφωνία-Πλαίσιο της Οχρίδας», η οποία, αν και έχει περάσει πλέον της μίας δεκαετίας απέτυχε να υλοποιηθεί, λόγω της πονηριάς του σλαβικού σοβινισμού (shovenisteve slave) και τη συνεχή στήριξη της Σερβίας, καθώς της αναποτελεσματικότητας της διεθνούς κοινότητας.

Η κατάσταση στην «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία» (σ.σ έτσι αναφέρεται) είναι παράδοξη.

Η πόλη Σκόπια, από το 1945 είναι η πρωτεύουσα της τεχνητής δημιουργίας που αυτοαποκαλείται «Μακεδονία» και το κράτος χρησιμοποιεί σύμβολα και εμβλήματα του αυτοκράτορα των Πελασγο-Ιλλυριών, Μεγάλου Αλεξάνδρου, σημειώνουν οι βετεράνοι (αποφεύγουν να πουν ότι ήταν Μακεδόνας βασιλιάς και τον θεωρούν «δικό τους»).

Η καταστολή του αλβανικού στοιχείου συνεχίζεται, ανεπιτυχώς, και τον 21ο αιώνα με αποκορύφωμα την υπόθεση των δολοφονιών στη λίμνη Σμίλκοβσκο το 2012, όπου στη δίκη που ακολούθησε δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και οι νεαροί Αλβανοί καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Όλα αυτά έγιναν με άμεση επέμβαση του σερβικού κράτους, που υποστηρίζει τους εισαγγελείς και τους σοβινιστές δικαστές που είναι πρόθυμοι να διώξουν τους Αλβανούς από τα εδάφη τους.

Οι Βετεράνοι προτείνουν:

Οι βετεράνοι του UCK προτείνουν, μεταξύ των άλλων, οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου να συντονιστούν με τους πολιτικο-κοινωνικούς ηγέτες στο νοτιοσλαβικό κράτος για την ύπαρξη μιας εθνικής στρατηγικής που δυστυχώς απουσιάζει.

Να συνεχισθούν οι διαδηλώσεις στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία και σε όλες τις πρεσβείες του τεχνητού κράτους σε όλον τον κόσμο.

Στις διαδηλώσεις τους οι διαδηλωτές να μην καταφέρονται κατά των αλβανικών κομμάτων, αλλά κατά των σλαβικών σοβινιστικών κύκλων.

Οι Βετεράνοι του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα αδέλφια μας την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία για να δώσουμε τέλος στη σλαβική καταστολή (represionit sllav).

Ο Σύλλογος των βετεράνων του UCK, αναφέρει ότι στο άμεσο μέλλον θα δείξει στον φιλελεύθερο λαό του Κοσσυφοπεδίου τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την κατάσταση αυτή, γράφει η αλβανική εφημερίδα Λάιμ των Σκοπίων. [echedoros-a.gr]

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.