Καρπενήσι: Ένας χειμερινός παράδεισος

karpenisiΕίτε είσαι του… καναπέ είτε της δράσης, στο Καρπενήσι μπορείς να κάνεις πολλά: Aπό σκι, snowboard, πεζοπορία και mountain bike μέχρι βόλτες στο βουνό, άραγμα στο τζάκι και καλό φαγητό.
Το χωρίζουν 395 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 370 από τη Θεσσαλονίκη. Το Καρπενήσι είναι όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά είναι κρίμα να μην το δεις στα λευκά μια που έριξε τόσο χιόνι τις προηγούμενες μέρες.

Σκαρφαλωμένο στο Βελούχι, τον αρχαίο Τυμφρηστό, σε υψόμετρο 960 μέτρων, το Καρπενήσι είναι πνιγμένο στα έλατα και το τοπίο σου κόβει την ανάσα. Δεν είναι τυχαίο ότι η καρπενησιώτικη φύση έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO, ως μια από τις καθαρότερες περιοχές οικοσυστήματος στον πλανήτη. Ποτάμια, ψηλά βουνά, έλατα, λίμνες, μοναστήρια, γεφύρια, όλα τα έχει.

Αν αποφασίσεις να πας, μην κολλήσεις στην πόλη. Να επισκεφθείς οπωσδήποτε τα μικρά και μεγαλύτερα χωριά γύρω από το Καρπενήσι, όπως το πανέμορφο γραφικό χωριό ορεινή Μυρίκη, τους Κορυσχάδες, το Βούτυρο, το Μεγάλο χωριό, το Μικρό χωριό, το Κλαυσί, τον Άγιο Νικόλαο, την ανατολική και τη δυτική Φραγκίστα.

Αν είσαι του… χιονιού το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, που απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη, θα σε ενθουσιάσει. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της χώρας, που ξεκινά από τα 1.800 μέτρα και φτάνει περίπου στα 2.100 μέτρα.

Κι αν σκέφτεσαι τα οικονομικά, υπάρχουν προσφορές που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να ετοιμάσεις βαλίτσες. [www.cosmo.gr]

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.