Μουσείο Αυτοκινήτου: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Έργο φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

car1Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, όσοι βρεθούν στο Μουσείο Αυτοκινήτου, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία της νίκης της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student Czech 2014.

Κατά την εκδήλωση θα δοθούν στο κοινό πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκίνητου οχήματος από τους ίδιους τους κατασκευαστές του.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα αποτελεί επίτευγμα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

car2Όπως δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» εκπρόσωπος της κατασκευαστικής ομάδας πρόκειται για ένα μικρό μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα, ειδικά κατασκευασμένο για αγώνες Formula Student και ζυγίζει 237 κιλά.

Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, όπως και ένα μεγάλο μέρος της ανάρτησης. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ/ώρα, με επιτάχυνσή 0-100 χλμ/ώρα σε ένα δευτερόλεπτο.

Το κτίριο του Ελληνικού Μουσείο Αυτοκινήτου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουλιανού 33-35 και Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 στην Αθήνα. [enet.gr]

This entry was posted in ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.