Χειμερινή απόδραση στη Βυζίτσα Πηλίου

Ο διατηρητέος οικισμός της Βυζίτσας στο Πήλιο αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους της Ελλάδας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Τα πολλά ανακαινισμένα αρχοντικά της και το πυκνό δίκτυο από καλντερίμια, που διασχίζουν το χωριό σε συνδυασμό με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και την μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο και το Πήλιο συνθέτουν ένα σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό.

Η Βυζίτσα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 500 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Πινακάτες και Μηλιές και απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την όμορφη πόλη του Βόλου.

Περιηγηθείτε στον φιλόξενο οικισμό και θαυμάστε από κοντά τα τρίπατα αρχοντικά, με την ξεχωριστή αισθητική, ανακαλύψτε τις λιθόκτιστες κρήνες με τα σκαλιστά μάρμαρα και καταλήξτε στην κεντρική πλατεία του χωριού με τα ψηλά πλατάνια και την εντυπωσιακή κρήνη.

Απολαύστε την υπέροχη φύση της Βυζίτσας με τα αιωνόβια πλατάνια, τα οπωροφόρα δέντρα, τους ελαιώνες και τα μυρωδάτα βότανα.

Δείτε ακόμα την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που κτίστηκε το 1789, αλλά και την τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής του 1725 και το εκκλησάκι του Άθωνα.

Πολλά από τα παλιά αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες, προσφέροντας μια μοναδική ρομαντική πρόταση διαμονής, μέσα στη φύση.

Οι λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν πολλές πεζοπορικές διαδρομές, όπως το μονοπάτι που ξεκινά από τη Βυζίτσα και καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό του «Μουτζούρη» στις Μηλιές.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαδρομή ξεκινά από το καλντερίμι δίπλα στη Ζωοδόχο Πηγή, περνά από τους καταρράκτες, τον οικισμό Αργυραίικα και καταλήγει στα Καλά Νερά.
[newsbeast.gr]

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.