Υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη ζητάει ο Αχμέτ Νταβούτογλου

ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

benizelos-ntaboutoglouΟ Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τινάζει στον αέρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ με τη διεξαγωγή του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη.

Πρόκειται για πρόκληση άνευ προηγουμένου αφού μία τέτοια κίνηση από πλευράς Άγκυρας, αν τελικώς επιτραπεί από ελληνικής πλευράς, αποσκοπεί στο να «τουρκοποιηθεί» η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να νομιμοποιηθούν οι ενέργειες του προξενείου της Κομοτηνής που θέλουν την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης.

Πριν λοιπόν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο Αχμέτ Νταβούτογλου εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας θέτοντας ανοιχτά θέμα μειονότητας στη Θράκη και επιχειρώντας με την μεταφορά των 10 υπουργών και δεκάδων υπηρεσιακών παραγόντων που θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Αθήνα να περάσει το μήνυμα πώς η μειονότητα ελέγχεται από την Άγκυρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ποντίκι», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί αίτημα της τουρκικής πλευράς να επισκεφθεί ο κ. Νταβούτογλου τη Θράκη συνοδεία των 10 υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων που θα έχει μαζί του. Το αίτημα μάλιστα αυτό φαίνεται να διατυπώθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Άγκυρα και αυτός το… κατάπιε.

Οι προφανείς λόγοι αυτού του αιτήματος έχουν προκαλέσει αμηχανία στους διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών που αναζητούν έναν εύσχημο τρόπο για να αντιμετωπίσει την τουρκική διπλωματική αυθάδεια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να… εκδράμει με το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, προκειμένου να ακούσει επί τόπου τα προβλήματα των «Τούρκων της Θράκης», αποτελεί κλιμάκωση μιας προκλητικής στάσης, η οποία έχει στόχο να επιδείξει την τουρκική ισχύ απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το αίτημα για την επίσκεψη του τουρκικού υπουργικού κλιμακίου στη Θράκη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς, με τελευταία την «παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Ν. Δένδια στο Καστελόριζο.

Ο κ. Νταβούτογλου και η συνοδεία του μάλιστα έρχονται στην Αθήνα για… διάλογο ενώ το ερευνητικό πλοίο Barbaros και πολεμικά πλοία της Τουρκίας παραμένουν στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη καζάν-καζάν σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με σφραγίδα Σαμαρά και Βενιζέλου.
[www.defencenet.gr]

Advertisements
This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη ζητάει ο Αχμέτ Νταβούτογλου

  1. Ε! όχι, Κύριε συντάκτα, … η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει γήν και ύδωρ στους τουρκαλάδες!!! Πώς το … προβλέπεις και μάλιστα το… προδικάζεις!!!;;; Γιά … συυμαζέψου λιγάκι!!! Εκτός κι αν είσαι – με συγχωρείς! – … συνεπίκουρος των τουρκαλάδων!!! Τί άλλο θέλεις να σου πώ, αφελέστατε;;;!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.