Τζένη Μικάκος: Η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα Υπουργός στην Αυστραλία

mikakos_grΗ Τζένη Μικάκος είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού στην Αυστραλία και συγκεκριμένα είναι υπουργός Νέας Γενιάς, Οικογένειας και Παιδιών. “Είναι τιμή μου να είμαι η πρώτη Ελληνο-Αυστραλή γυναίκα Υπουργός στην Αυστραλία” δήλωσε η ίδια.

Έως και το 1999, η Μικάκος ήταν μέλος του Εργατικού κόμματος στο Βικτωριανό Κοινοβούλιο και από το 2006 και μετά ήταν στο Κοινοβούλιο ως μέλος της Βόρειας Μητροπολιτικής Περιφέρειας (Northern Metropolitan Region). Από το 2002 έως και το 2007, η Μικάκος ήταν Κοινοβουλευτική Γραμματέας Δικαιοσύνης (Parliamentary Secretary for Justice). Από το 2007 έως και το Νοέμβριο του 2010, διετέλεσε ως Κοινοβουλευτική Γραμματέας Σχεδιασμού (Parliamentary Secretary for Planning).

Η Τζένη Μικάκος μεγάλωσε στο προάστιο της Μελβούρνης Northcote και έλαβε το πτυχίο Arts and Law από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη πολιτική όντας η νεαρότερη Δημοτική Σύμβουλος του Συμβουλίου του Northcote. Πριν την εκλογή της στο Κοινοβούλιο εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος.

Η Τζένη Μικάκος είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας για περισσότερα από είκοσι χρόνια. [ellines.com]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.