Μια χούφτα μπαχαλάκηδες έκαψαν το κέντρο της Αθήνας – «Έβρεχε» μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα (Φωτο)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Βροχή από μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα και κοκτέιλ κατά των ΜΑΤ που απαντούσαν με χημικά και κρότου-λάμψης – Έκαψαν κάδους και αυτοκίνητα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και στον Άγνωστο Στρατιώτη – Πέντε συλλήψεις και οχτώ προσαγωγές.

Για περισσότερες από πέντε ώρες το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε…πεδίο μάχης. Το Πολυτεχνείο γίνεται το »ορμητήριο» των αντιεξουσιαστών οι οποίοι εξαπολύουν αμέτρητες βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ζώνουν την περιοχή. Η οδός Στουρνάρη φλέγεται, αυτοκίνητα πυρπολούνται, πύρινα οδοφράγματα στήνονται στους δρόμους που περικλύουν το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και για ακόμα μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μια μικρή όμαδα ατόμων φέρνει το χαός στην πρωτεύουσα.

Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν τις επτά και τέταρτο χθες το βράδυ όταν περισσότερα από 400 άτομα μεταξύ των οποίων αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι και φοιτητές που συγκεντρώνονται στα Προπύλαια για να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη πορεία τους . Οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για τις φυλακές τύπου Γ, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων όσων συνελήφθησαν έξω από την Πρυτανεία, την κατάργηση του τρομονόμου, ενώ εκφράζουν και την συμπαράσταση τους στους πολιτικούς κρατούμενους. Αφού διασχίζουν τις Οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, φτάνουν μπροστά από τη Βουλή. Εκεί σταματούν για λίγα λεπτά και κάποιοι γράφουν συνθήματα στους τοίχους του Κοινοβουλίου και του Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς να τους εμποδίσει κανέις. Αμέσως μετά κατευθύνονται προς τα Προπύλαια, όπου είναι και ο τελικός προορισμός τους. Καθ όλη τη διάρκεια της πορείας αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση από τους συμμετέχοντες και παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους.

Εβδομήντα άτομα έκαψαν το κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας… δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία. Κάτι όμως που δεν θα κρατήσει για αρκετή ώρα. Στις οκτώ και τέταρτο το βράδυ οι δρόμοι που οδηγούν στο Πολυτεχνείου »τυλίγονται» με τις κόκκινες κορδέλες της ΕΛΑΣ. Κι αυτό γιατί μια ομάδα 70 έως 80 ατόμων που συμμετέχει στην πορεία κατευθύνεται αμέσως μετά τη λήξη της, μέσω των Εξαρχείων στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της οδού Πατησίων. Τα πρώτα οδοφράγματα στήνονται στην οδό Στουρνάρη. Αγνωστοι με καλλυμένα τα πρόσωπα τους, βάζουν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και τους τοποθέτουν στη μέση τους δρόμου προκειμένου να αντιμετώπισουν με μεγαλύτερη επιτυχία τυχόν επιθέσεις ανδρων των ΜΑΤ. Πυρπολούν δύο αυτοκίνητα, ενώ σπάνε πεζοδόμια για να προμηθευτούν… πυρομαχικά. Γρήγορα η νύχτα μετατρέπεται σε μέρα από τις ρήψεις δεκάδων μολότοφ που εξαπολύουν οι αντιεξουσιαστές εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν πάρει θέση στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο τους απωθούν αρκετές φορές χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά από τη μέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψεις. Οι αντιεξουσιάστες κάθε φορά που νιώθουν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν σε απόσταση αναπνόης, ΄’ταμπουρώνονται» μέσα στο Πολυτεχνείο και από τον προαύλιο χώρο του εκτόξευουν μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα αλλά και φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί καθ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων δεν ενεπλέκονται σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, καθώς επιχειρούν να τους αντιμετωπίσουν με τη χρήση των χημικών.

Η μάχη των Εξαρχείων

Δεν πέρασε μισή ώρα από την έναρξη των επεισοδίων και η ατμόσφαιρα στη περιοχή του Πολυτεχνείου γίνεται αποπνηκτική. Το κοκτέιλ των χημικών,των καμμένων κάδων και των πυρπολήμενων αυτοκινήτων δημιουργεί ένα ομιχλώδες τοπίο, όπου με δυσκολία μπορεί να αναπνεύσει κάποιος. Οι αντιεξουσιαστές όμως συνεχίζουν απτόητοι τις επιθέσεις τους. Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται κοντά στην Πλατεία των Εξαρχείων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών μπαίνουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη διασταύρωση της οδού Στουρνάρη με τις οδού Τζώρτζ και Μποτάση.

Για περισσότερο από δύο ώρες οι νεαροί που εχουν εισβάλει στο Πολυτεχνείο εξαπολύουν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον των συγκεκριμένων αστυνομικών δυνάμεων. Οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ για άλλη μια φορά κράτουν αμυντική στάση ενώ ανα τακτά χρονικά διαστήματα τους απωθούν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά. Τότε οι αντιεξουσιαστές σπεύδουν να κλειστούν και πάλι μέσα στο Πολύτεχνειο κι όταν αντικρύζουν τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρούν έξερχονταν από αυτό και συνεχίζουν τον πετροπόλεμο τους.

Πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές

Περισσότερες από 15 διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το Πολυτεχνείο, ενώ μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ συχνά περιπολούν στους δρόμους των Εξαρχείων. Μάλιστα κάποια στιγμή μέλη της μηχανοκίνητης ομάδας της ΕΛΑΣ φτάνουν μέχρι την πλατεία των Εξαρχείων καταφέρνοντας να τρέψουν σε φυγή νέες ομάδες αντιεξουσιαστών που ήταν έτοιμες να στήσουν νέες μάχες.

Η ώρα πλησιάζει μια το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Οι αντιεξουσιαστές, «εγκαταλείπουν» την οδό Στουρνάρη και κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους στην πύλη του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην Οδό Τοσίτσα. Αμέσως αρχίζουν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν επιφορτιστεί να επιβλέπουν τη συγκεκριμένη πλευρά του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας απαντούν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου – λάμψεις. Για σχεδόν μια ώρα ο… πόλεμος μαίνεται στην οδό Τοσίτσα.

Τελικά οι αστυνομικές αρχές θα καταφέρουν να προχωρίσουν σε πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας… χτένιζαν την ευρυτερη περιοχή του Πολύτεχνείου και των Εξαρχείων προκειμένου να εντοπίσουν άτομα τα όποία συμμετείχαν στα επεισόδια. [protothema.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Μια χούφτα μπαχαλάκηδες έκαψαν το κέντρο της Αθήνας – «Έβρεχε» μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα (Φωτο)

 1. Ο/Η polmarkarch λέει:

  Επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο κέντρο της Αθήνας – Πεδίο Αρεως – Εξάρχεια και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πως λειτουργεί η Κρατική μηχανή και το πως σκέπτεται η εξουσία……διαβεβαιούμε οτι :

  Ουτε φύλλο δεν πέφτει στα Εξάρχεια χωρίς την άδεια της εξουσίας……..Π.Χ…..η πρόσοψη του ΕΜΠ δεν μπογιατίστηκε απο τους εξωγήινους, καμμία κατάληψη δεν εχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα χωρίς την άδεια της εξουσίας, όπως και ουδείς πόλεμος, εμφύλιος ή Μη …εγινε ποτέ χωρίς τις ευλογίες της Εξουσίας.

  Για του λόγου το αληθές υπενθυμίζουμε στον πονεμένο απο τον εμφύλιο λαό μας, οτι τα Αγγλικά αεροπλάνα έριχναν εκείνη την χρονική περίοδο…..τενεκέδες με λίρες σε αμφότερα τα αριστερά και τα δεξιά στρατόπεδα και πάντα ταύτα υπο πλήρη γνώση και Τις ευλογίες των Φιλοδυτικών τότε ελληνικών κυβερνήσεων – βασιλέως.
  ( βλ.συγγρ.Κούκουνα ) …………….

  Επίσης γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και είμασταν παρόντες επιτόπου…. αν και μικροί σε ηλικία…… οτι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν εγινε μόνο απο την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού ( δεν θα μπορούσε άλλωστε να πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς την άδεια υψηλότερων δυνάμεων ) αλλά όπως μελετάμε, υποδαυλίστηκε αλλά και εκτελέστηκε έντεχνα…… απο τις μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών.

  Συγκεκριμένα σε βιβλίο του ο κ.Αθανάσιος Στριγάς, για εκείνη την χρονική περίοδο , αναφέρει ευθαρσώς και ουδείς τόν αμφισβήτησε, οτι όλο το σκηνικό εκτελέστηκε απο την πιο επίλεκτη δύναμη των ΗΠΑ, ( ομάδα ΔΕΛΤΑ ) .
  Και συγκεκριμένα, την βραδιά που έγινε το μπάμ του Πολυτεχνείου, τα πούλμαν της ομάδας Δ….σταμάτησαν στο Πεδίον του Αρεως, άγαλμα της Αθηνάς λεωφ.Αλεξάνδρας, μπήκαν μέσα στη δασική έκταση και ντύθηκαν με στολές ελλήνων αστυνομικών και απο εκει τροχάδην μέσω της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη βρέθηκαν στα Εξάρχεια οπου άρχισαν να πυροβολούν, κατα τοιούτον τρόπον, ώστε να εμφαίνεται ως ένοχη, η Ελληνική Αστυνομία…….ούτως ώστε να απομακρυνθεί απο την Εξουσία ο απειθήσας εις τας εντολάς των ΗΠΑ, Δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος και να τοποθετηθεί ο υποκλινόμενος και πειθόμενος εις τούτους………… νέος Δικτάτωρ Ιωαννίδης. ……..

  Εν κατακλείδι είμαστε 100% σίγουροι οτι τώρα που η Ελλάς, διαμέσου των κ.Τσίπρα Βαρουφάκη – Καμμένου – Προκόπη Παυλόπουλου και ολων των υπόλοιπων Ελλήνων αριστερών και δεξιών πέταξε ενα βροντερό ΟΧΙ στα μούτρα των ξένων δυτικών. ………Η επόμενη κίνηση των ΗΠΑ θα ειναι να κάνει μια αλεπουδίσια – συγκαλυμμένη προβοκατόρικη κίνηση στο κέντρο των Αθηνών, «πάγια γεωστρατηγική τακτική» της, και μέσω των ταραχών που θα προκληθούν, θα εχει την ευχέρεια να …………….τοποθετήσει μία τύπου Greek ISIS κυβέρνηση μίσθαρνων ….για……………….. να κάνει απλά την δουλειά της.

  Ας ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙς ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑς…………. …………………………………………………………………………………………………..
  «Η κυβέρνηση είναι απλώς ένας υπηρέτης -ένας προσωρινός υπηρέτης. Δεν είναι στα καθήκοντά της να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι πατριώτης και ποιος δεν είναι.
  Η δουλειά της είναι να υπακούει σε εντολές, όχι να τις δίνει».

  Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

  Γιώργος Παρασχάκης

  Πολύκαρπος Μαρκαράς ….

 2. Ο/Η polmarkarch λέει:

  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ της ΑΘΗΝΑς

  Για εμας τους ανιδιοτελείς – ενεργούς πολίτες – οικολόγους – θαμώνες – κατοίκους του Πεδίου του Αρεως, το συγκεκριμένο άρθρο του Εμπρός, δρά υποστηρικτικά ακόμη και σε προ 10ετίας δηλώσεις μας, στα μπλόγκς και στο Διαδίκτυο, περι της επικείμενης υποβάθμισης του κεντρικού πάρκου της Αθήνας (και συνεπώς της ευρύτερης περιοχής) σχετικά με τις ουδέποτε ολοκλειρωθείσες οικοδομικές & μαρμάρινες αυθαίρετες επεμβάσεις – αναπλάσεις, την διΕΣΠΑθηση κονδυλίων των φορολογουμένων, αλλοίωση – καταστροφή της δασικότητας του – μετατροπής σε γκέτο σισα – ναρκωμανών και τελικά την εγκατάλειψη του απο την πολιτεία……….http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της ΑΘΗΝΑς

  Το «ΕΜΠΡΟς» αποκαλύπτει σήμερα το οργανωμένο σχέδιο των δοσίλογων προδοτικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, ( με «κορωνίδα» την εθνοπροδοτική Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά), οι οποίες βάση εντολών απο ξένα κέντρα εξουσίας, παρέδωσαν την Ελλάδα στα χέρια των κάθε λογής αρπακτικών.
  Σήμερα επανερχόμαστε με στοιχεία σε αυτά που είχαμε γράψει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μέσα απο αυτές τις σελίδες, για το σχέδιο αρπαγής των κατοικιών των Ελλήνων, και το πέρασμα της ακίνητης περιουσίας των πολιτών στα χέρια ξένων πολυεθνικών και αρπακτικών funds. Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην «τελική του ευθεία» το εφιαλτικό αυτό σχέδιο, με την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε πολυτελή κέντρα στέγασης που ετοιμάζονται για αυτόν τον σκοπό στο κέντρο της Αθήνας, την στιγμή που χιλιάδες άστεγοι Ελληνες συμπολίτες μας, ( εξαιτίας της δολοφονικής πολιτικής της ίδιας κάστας εγκληματιών που τους στέρησαν εργασία, σπίτι, και αξιοπρέπεια ), κοιμούνται στα πάρκα και στα παγκάκια. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται και ακόμα περισσότερα θα ξοδευτούν απο το υστέρημα του Ελληνικού λαού, για την φιλοξενία των εισβολέων, οι οποίοι συρρέουν κατά στίφη, με τις ευλογίες του δολοφονικού για τους Ελληνες κράτους.
  Αυτή ειναι η «πρόνοια» που υποσχόταν προεκλογικά ο κος Τσίπρας για την μεσαία τάξη των Ελλήνων, που κάποτε αποτελούσε τον οικονομικό κορμό αυτού του Εθνους και τώρα πνέει τα λοίσθια.
  Μεγάλα μεσιτικά γραφεία, αναζητούσαν ( όπως είχε αποκαλύψει πριν απο ενάμιση χρόνο αποκλειστικά το «ΕΜΠΡΟς»), κτίρια στο ρημαγμένο και υποβαθμισμένο βάσει σχεδίου κέντρο της Αθήνας, για αγορά. Η δικαιολογία των περισσοτέρων μεσιτικών γραφείων τότε, ήταν ότι τα ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν για ξενοδοχεία !!. Τώρα αποδεικνύεται αυτό που τότε είχαμε αποκαλύψει ότι τα ήθελαν για κέντρα στέγασης λαθραίων μεταναστών.
  Σας παραθέτουμε τα mail και τα μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό της το 2013, γνωστή μεσίτης των Αθηνών που συνεργαζόταν με μεγάλα μεσιτικά γραφεία.

  «Προς εφημερίδα «ΕΜΠΡΟς»
  Το email που ακολουθεί είναι απο αυτά που συνηθίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και εστάλη σε εμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 απο μεσιτικό γραφείο για συνεργασία προς άλλα μεσιτικά γραφεία, σε ένα εκ των οποίων εργαζόμουν. Παρόμοιο επίσης μήνυμα μου εστάλη απο την «Α…μεσιτική» η οποία ζητούσε τα ίδια ακριβώς οικηματα στο κέντρο της Αθήνας, αναφέροντας όμως ξεκάθαρα στο μήνυμα της ότι τα θέλει για κέντρα «ξενοδοχεία» φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Παρατηρείται η τάση ζήτησης μεγάλων ανεξάρτητων κτιρίων στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών ή ακόμα και στο Κολωνάκι. Παλαιότερες αγγελίες που ανέφεραν ως χρήση «φιλοξενία μεταναστών», τώρα χρησιμοποιούν τον παρεμφερή πλήν όμως απόλυτα παραπλανητικό και συγκαλλημένο όρο «ξενοδοχεία»!! Αυτή η περίεργη και ξαφνική ομαδική ζήτηση μεσιτών για μεγάλα, αυτόνομα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας απο το Μάιο του 2013 ( όσον αφορά την μεσιτική εταιρεία «Α….») και αργότερα όσον αφορά άλλες μεσιτικές εταιρίες, δημιουργεί ερωτήματα τόσον για τους πελάτες που κρύβονταν πίσω απο αυτές, τις προς ζήτηση αγορές, όσον και για τον τελικό σκοπό…….που όμως τώρα πλέον αποδεικνύεται δεν ήταν άλλος απο τη δια πλαγίων τρόπων προετοιμασία δημιουργίας πολυτελών κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών».
  Την ίδια ώρα, χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γραφείων και εμπορικών χώρων χάσκουν έρημα σε όλη την Αθήνα. Τσιμεντένιοι γίγαντες ιδιοκτησία του Δημοσίου σαπίζουν όρθιοι, περιμένοντας μάταια εδω και δεκαετίες την «ανάπλαση του κέντρου.
  Ολοκαίνουργια ( κάποτε ) κτίρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ έχουν πλέον ρημάξει, περιμένοντας ματαίως να αξιοποιηθούν. Κι όλα αυτά όταν έρχεται νέο κύμα ερημοποίησης λόγω της αναδιάρθρωσης των δικτύων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και ενω τα ενοίκια στην εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινητων έχουν πιάσει πάτο. Από το Μινιόν που δεν έγινε ΥΠΕΚΑ και στέκει ρημαγμένο απο το «μαύρο» 1998, ( όταν χρεωκόπησε και έβαλε λουκέτο ), ως το παλιό Εφετείο, στην οδό Σωκράτους, το κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη στον Πειραιά, το 8ώροφο κτίριο των 11.000 τ.μ. το οποίο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος ( πρώην υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, το κτίριο της ΔΑΚΩΝ στην Βας.Σοφίας, το Βιοκλιματικό κτίριο των πρώην αποθηκών Κεράνη στην Θηβών, μια πόλη ‘»φάντασμα» έχει δημιουργηθεί μέσα στην πόλη. Και όλα αυτά αφορούν μόνον ένα ελάχιστο μέρος των αναξιοποίητων κτιρίων της Αθήνας. Συμπολίτες μας, ολόκληρες Ελληνικές οικογένειες κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητα, τα οποία τα χρησιμοποιούν ως κατοικία, την ίδια ώρα που το δολοφονικό Ελληνικό κράτος, φορολογεί κανονικότατα αυτά τα αυτοκίνητα των αστέγων με τους γνωστούς υπέρογκους φόρους ….αντί να τους απαλλάξει.
  Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι λογικά και ανελέητα.
  Η αναπλ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου μας παρουσιάζει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε διάφορες πολεις της Ελλάδος για την φιλοξενεία των λαθρομεταναστών, ως κοινωνικό έργο προς τους ιδιοκτήτες αυτών των διαμερισμάτων που είναι ανοίκιαστα!
  Μήπως μπορεί η κ.υπουργός να μας απαντήσει με τι χρήματα θα πληρωθούν αυτά τα ενοίκια ?;; Θα τα πληρώσει η ίδια απο τον μισθό της;; Οι συνάδελφοι της στο ΣΥΡΙΖΑ μήπως ;; ‘Η τα χρήματα αυτά για την πολυτελή φιλοξενία των λαθρομεταναστών σε νοικιασμένα διαμερίσματα, ξενοδοχεία και κλινικές, θα τα πληρώσει για άλλη μια φορά ο Ελληνας φορολογούμενος ;;;
  Αυτά τα κτίρια τα οποία αναφέρει η κ.υπουργός ως άδεια ξενοδοχεία και ιδιωτικές κλινικές, μήπως είναι κτίρια που έχουν πουληθεί με τις συνθήκες που αναφέραμε πιο πάνω, και οι νέοι ιδιοκτήτες τους περιμένουν σαν τα κοράκια το πότε θα υλοποιηθούν αυτά που ανήγγειλε η κ.υπουργός, για να ενοικιάσουν τα κτίρια τους σε αστρονομικές τιμές ;;;
  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη διάθεση του Δημοσίου ( και όχι μόνο των Δήμων ) υπάρχουν χιλιάδες αναξιοποίητα κτίρια τα οποία παραμένουν σφραγισμένα για πολλά χρόνια, την ίδια ώρα που το δημόσιο δαπανά υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση κτιρίων απο ιδιώτες, στα οποία στεγάζει δημόσιες υπηρεσίες.
  Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν – ενοικιαστούν και πάλι απο ιδιώτες, κλειστά ξενοδοχεία, κλινικές, διαμερίσματα κλπ. Προς «φιλοξενία» των λαθρομεταναστών τα οποία θα πληρώσει για άλλη μια φορά ( άμεσα, ή έμμεσα ) ο δεινοπαθών Ελληνικός λαός, και να μην χρησιμοποιηθούν τα χιλιάδες σφραγισμένα κτίρια που έχει στη διάθεση του το Ελληνικό Δημόσιο ;;;
  Γιατί μέχρι της παρούσης δεν εχει επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία που επιδεικνύεται για τους απόλυτα παράνομους λαθρομετανάστες και για τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους Ελληνες που πεθαίνουν απο το κρύο στους δρόμους ;; Τα άδεια ξενοδοχεία και οι κλινικές αλλά και τα δημόσια κτίρια, δεν θα έπρεπε πρώτα να έχει ληφθεί μέριμνα να στεγάσουν τους εξαθλιωμένους άστεγους Ελληνες….και μετά να ληφθεί η οποιαδήποτε μέριμνα προς στέγαση των παρανόμως διαβιούντων στην χώρα μας ;;;; Μήπως τελικά οι μόνοι πραγματικοί μετανάστες σε αυτόν τον τόπο, είναι οι χειμαζόμενοι Ελληνες ;;;;

  «ΕΜΠΡΟς»
  14/3/2015

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.