Όλα τα λαμόγια ένα κόμμα: Προχωρούν οι διεργασίες για τον μεγάλο Μνημονιακό συνασπισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ

nd-pasok-potami__articleΤα προδοτικά κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου που είναι η γάγγραινα του πολιτικού συστήματος στην Πατρίδα μας λειτουργούν ως «Λερναία Ύδρα». Μπορεί ο ελληνικός λαός ενίοτε να στέλνει κάποια από αυτά τα αποκόμματα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όμως οι εξωνημένοι πολιτικάντηδες βρίσκουν τρόπο να επανέρχονται στην κεντρική πολιτική σκηνή πάντα με τις πλάτες των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

Για να εξυπηρετηθούν λοιπόν ακόμα καλύτερα τα συμφέροντα της ξένης οικονομικής ολιγαρχίας από τον υποτακτικό Σύριζα, χρειάζεται είναι ένας μεγάλος μνημονιακός συνασπισμός από τα αποκόμματα των εξωνημένων πολιτικάντηδων, ο οποίος με άλλο προσωπείο θα επιδιώξει να ανελιχθεί στην εξουσία. Την πρώτη νύξη και κίνηση την είχε κάνει ο ίδιος ο Σαμαράς που είχε έρθει σε επαφή με Βενιζέλο και Θεοδωράκη για να χαράξουν την κοινή πλεύση τους στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, αφού οι συγκλίσεις είναι κάτι παραπάνω από ορατές. Στην εκπομπή μάλιστα που ήταν καλεσμένος στο «μεγάλο κανάλι» των εργολάβων έκανε μια σχετική νύξη. Παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλά κοινά σημεία επαφής, εξάλλου με το ΠΑΣΟΚ ήταν καλύτεροι κυβερνητικοί εταίροι, και το μόνο που τους εμποδίζει είναι ο υπάρχων εκλογικός νόμος που εμποδίζει σε συνασπισμό κομμάτων να πάρει το μπόνους των 50 εδρών.

Την σκυτάλη πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή στην Real News επισήμανε «Αν για οποιονδήποτε λόγο, η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε και θα υπάρξει πραγματικό διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο». Με άλλα λόγια οι δήθεν διαφορές της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μπορούν να γεφυρωθούν εν μία νυκτί κατόπιν άνωθεν εντολών.

Την αποκάλυψη για το υπόγειο αυτό σχέδιο της κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές έκανε ξεκάθαρα χθες ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συζήτηση που διοργάνωσε το think tank της Άννας Διαμαντοπούλου με θέμα «Κυβερνήσεις Συνεργασίας: Μέθοδος, Πλαίσιο και Λογοδοσία». Ο Παπαμιμίκος δήλωσε πως υπάρχει αδήριτη ανάγκη για μία μεγάλη συνεργασία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού λέγοντας χαρακτηριστικά «πως δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να ξεκινήσει η σύγκλιση μας προεκλογικά».

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι «ένας συνασπισμός κομμάτων με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό και κοινό κατατεθειμένο πρόγραμμα, πρέπει να μπορεί να πάρει το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές». Και αυτό όμως το πρόβλημα δύναται να λυθεί με τις ευλογίες των ξένων αφεντικών. Βρισκόμαστε προ των πυλών ενός πρωτοφανούς πολιτικού εγχειρήματος: Όλα τα λαμόγια, ένα μνημονιακό κόμμα!

Την απάντηση σε αυτό το μόρφωμα θα δώσει ο Ελληνικός Λαός όταν και όποτε χρειαστεί: Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος! [xryshaygh.com]

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.