Γιούνκερ: Οι κότες είναι πιο μάχιμες από εμάς!

jungerΚοτέτσια… φέρνει στο μυαλό του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν σκέφτεται τον ευρωπαϊκό στρατό!

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος είναι γνωστός για τα ευφυολογήματα και το χιούμορ του, παρομοίασε τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κότες, παραδεχόμενος μάλιστα την ανικανότητα της ΕΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της άμυνας.

«Το λέω απλά: οι 28 στρατοί δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων… Μια ορδή από κότες είναι ένας σχηματισμός μάχης σώμα με σώμα, αν συγκριθεί με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στη διάρκεια συζήτησης που οργανώθηκε από τον γερμανικό ραδιοσταθμό WDR στις Βρυξέλλες.

«Η κατάσταση της προετοιμασίας των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ διαφορετική από χώρα σε χώρα», δήλωσε, εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό.

O κ.Γιούνκερ ανέφερε ως παράδειγμα την αγορά στρατιωτικού υλικού, όπου οι Ευρωπαίοι δρουν μεμονωμένα, παρά την υπόσχεσή τους να βελτιώσουν τις από κοινού αγορές που πρέπει να ευνοούν την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

«Ένας ευρωπαϊκός στρατός… δεν είναι κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι αύριο το πρωί στις 11, ξεκινώντας από το τίποτε», παραδέχθηκε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος σε παλιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει πως «ένας κοινός στρατός όλων των Ευρωπαίων θα έκανε τη Ρωσία να καταλάβει ότι είμαστε σοβαροί όταν πρόκειται να υπερασπίσουμε τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν αισθάνεται κανείς προθυμία» εκ μέρους των Ευρωπαίων, πρόσθεσε εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό, αν και όπως είπε βλέπει ορισμένες μικρές αλλαγές στην στάση κάποιων κρατών.

Καθώς δεν υπάρχει μια Ευρώπη ισχυρή σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, «είναι κατανοητό το γεγονός ότι οι χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης έχουν εμπιστοσύνη κυρίως στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Μόσχα βρίσκονται σε κακή κατάσταση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δεν απέφυγε να μιλήσει και για τη χώρα του, η οποία «διαθέτει έναν στρατό 771 ατόμων, του υπουργού Αμύνης περιλαμβανομένου». [star.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Γιούνκερ: Οι κότες είναι πιο μάχιμες από εμάς!

 1. Ο/Η polmarkarch λέει:

  Πρέπει να ντρέπεστε ολοσδιόλου..!!!
  Η χώρα μας με τόσα προβλήματα λειτουργεί ως τάφρος ανάχωμα στο Σιωνιστικό σας κάστρο του Δ΄Ράιχ οσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές και σεις βρίζετε τα ευρωπαικά στρατά μας.
  Βεβαίως ουδείς πρέπει να εκπλήσεται γιατί και Σήμερα ακόμη δεν διαφέρεται σε τίποτα απο τον Ντισραέλι που επίσης στα χρόνια του υποκινείτο απο τους Ρόθτσιλντ ……………………………………………………….

  Η επιτυχία είναι τέκνο της θρασύτητας.

  Βενιαμίν Ντισραέλι, 1804-1881, Άγγλος Πρωθυπουργός

  Φασί κακίστους οι πονηροί τους καλούς.

  Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

  μτφρ: οι πονηροί κατηγορούν τους καλούς ότι είναι κάκιστοι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.