Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξώδικος συμβιβασμός με τη Siemens (Βίντεο)

Ζωή Κωνσταντοπούλου«Άκυρο» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

Η πρόεδρος της βουλής και της Επιτροπής πήρε το λόγο μετά τον Σήφη Βαλυράκη και σχολιάζοντας τη φράση του ότι «το σκάνδαλο siemens ξεκίνησε ως το σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης» είπε ότι πρόκειται για «μια παραδοχή που είναι απολύτως διαδεδομένη και στην κοινωνία» «Το ίδιο και η παρατήρησή ότι το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του».

«Επειδή όμως η ιστορία δεν τελειώνει και επειδή όταν επιμένουμε στη διερεύνηση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, μπορούμε και να μεταβάλουμε τα συμπεράσματα και να αποδείξουμε ότι το πολιτικο σύστημα θα καταστεί ικανό για την αυτοκάθαρσή του, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία είναι εγκληματική η παράλειψη διεκδίκησης αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου. Είναι ευθύνη της επιτροπής να εξετάσει ποιες είναι οι προτάσεις εκείνες που έγιναν και από πλευράς της εξεταστικής επιτροπής εν σχέση με τη διεκδίκηση αξιώσεων, εν σχέση με την κατάγνωση προστίμων, εν σχέση με την ενεργοποίηση του διεθνούς πλαισίου πάταξης της διαφθοράς, προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται μια επιτροπή της βουλής ότι η siemens και η κάθε siemens απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας, είναι όμως στην ευθύνη μας και την αρμοδιότητά μας αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας» » τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είχε ενδιαφέρον η πρόταση για εξέταση αυτοτελώς της siemens, νομικού προσώπου που έχει εκπροσώπηση, καθώς επίσης και η εξέταση των όρων αυτού του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού, γιατί η πραγματικότητα είναι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου» πρόσθεσε.


[enikos.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξώδικος συμβιβασμός με τη Siemens (Βίντεο)

 1. Ο/Η polmarkarch λέει:

  Επιτέλους ανέτειλε η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Συμφωνούμε απολύτως με την κυρία Πρόεδρο και θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε κάτι.

  Δεν ειναι αραγε εγκληματικό αυτό που έπραξαν Αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.?;;;
  Δεν ειναι εγκληματικό να ζημιώνεις το Ελληνικό Δημόσιο κατά 2 Δις ??;;;;;;
  Δεν ειναι εγκληματικό το οτι κάνεις χαριστική ανάθεση σε ημετέρους νομικούς συμβούλους με 500 Ευρω/ώρα δηλ…………………..οσα παίρνει ενας μέσος συνταξιούχος τόν μήνα ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Δέν ζημιώνεις το Ελληνικό Δημόσιο με Δόλο και Πρόθεση κατά 2 Δις και δεν θεωρείται τούτο ως σκληρό …………………..κακούργημα.?? !!!!!!!!!!!!!!!

  Δεν θα πρέπει οι ζημιώσαντες το Ελληνικό Δημόσιο και με την βοήθεια του ελέγχου για Πόθεν Εσχες και μέσω της διασταύρωσης των περιουσιακών τους στοιχείων να λογοδοτήσουν ??!!!!!!!!!!……

  Δεν θα πρέπει να Κριθούν απο κάποιο σοβαρό Δικαστήριο, αποτελούμενο οχι μόνο απο Αεροπαγίτες, αλλά και απο ενόρκους πολίτες, σύμφωνα μάλιστα και με το ΑρχαιοΑθηναικό Δίκαιο. ?!!
  Δεν θα πρέπει επίσης να υπάρχουν ως ένορκοι λογιστές – σύμβουλοι στο άνω Δικαστήριο, ετσι ωστε να ανιχνεύονται επιτυχώς και τα οικονομικά θέματα ?..;;;;

  Ειναι δυνατόν οταν θίγεται ενας φτωχός πολίτης να μην δύναται να εκφράσει την άποψη του ενώπιον του Δικαστηρίου, να αντιπροσωπεύεται βιαίως απο ένα Αεροπαγίτη ο οποίος μπορεί ενδεχομένως να παίρνει και 5.000 $ευρω/μηνιαίως ??;;;

  Αφου λοιπόν, ο μέσος Αεροπαγίτης δύναται με τέτοιο καλό μισθό να πληρώνει το χαράτσι, το ΕΝΦΙΑ – πανωτόκια κ.λ.π. πως θα δύναται να κατανοήσει – κρίνει τι τραβάει ενας φτωχός ο οποιος δεν εχει………….. «που την κεφαλή κλίναι».?;; !!

  Εν κατακλείδι σύμφωνα και με το Πνεύμα του ΑρχαιοΑθηναικού Δικαίου και σύμφωνα και με την Λογική και σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και σύμφωνα και με τις Κοινοτικές Οδηγίες, αλλά και με την Ηθική αλλά και εν τέλει με την Δημοκρατική Σκέψη……..ζητάμε την τιμωρία ΑΥΤΩΝ που διασκόρπισαν – διΕΣΠΑθισαν το Ελληνικό Χρήμα, τόν εξαναγκασμό τους για επιστροφή των χρημάτων….. ΑΛΛΩς δια δημεύσεως των περιουσιακών τους στοιχείων εως του ποσού της οφειλής.

  Γιώργος Παρασχάκης

  Πολύκαρπος Μαρκαράς
  http://polmarkarch.wordpress.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.